tichete cadou
Re: tichete cadou
acolo da.
dar de ce nu tine cont de ele.. asta cred ca e de la program.
Nu am avut astfel de cazuri.
dar de ce nu tine cont de ele.. asta cred ca e de la program.
Nu am avut astfel de cazuri.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
De la program?? Nu ma speriati....
Deci calculul facut inseamna ca nu e bun?
Si cum ar trebui sa arete calcului la 1500 salar brut, 192 cv TM si 500 cv tichete cadou?
Va rog, daca ma poate ajuta cineva. Nu am mai avut pana acum tichete cadou, defel.....
Deci calculul facut inseamna ca nu e bun?
Si cum ar trebui sa arete calcului la 1500 salar brut, 192 cv TM si 500 cv tichete cadou?
Va rog, daca ma poate ajuta cineva. Nu am mai avut pana acum tichete cadou, defel.....
1500+192+500=2192 brut - deduc personala(110) - ded suplimentara (0) = venit impozabil =>impozit (275)
daca are si o persoana in intretinere(deducerea suplimentara) => ded totala este de 150 =>impozit (269)
asa ar trebui (am facut din simulare salariu).
iar baza pt celelalte contributii este 1500.
daca are si o persoana in intretinere(deducerea suplimentara) => ded totala este de 150 =>impozit (269)
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
1.Selectati salariatul.
2.Click pe butonul din dreapta <<Detalii>>, verificati suma trecuta la Tichete de masa.Am impresia ca Saga nu a preluat si suma Tichetelor Cadou.
(mentionez ca am verificat calculul pentru deducerea personala omfp 1016/2005..doar doar o sa-l "prind" pe Herganiec)
2.Click pe butonul din dreapta <<Detalii>>, verificati suma trecuta la Tichete de masa.Am impresia ca Saga nu a preluat si suma Tichetelor Cadou.
(mentionez ca am verificat calculul pentru deducerea personala omfp 1016/2005..doar doar o sa-l "prind" pe Herganiec)

si ai reusit sa ma prinzi ? 

-
Am verificat in ecranul DETALII si acolo imi apare preluat doar cv tichetelor de masa.ATAT. Dar nu vad sa aibe rubrica si pt tichete cadou. Unde trebuia sa le vad si pe acestea? Adunate cu tichetele de masa, in aceeasi rubrica?
Multumesc
Multumesc
-
herganiec scrie:1500+192+500=2192 brut - deduc personala(110) - ded suplimentara (0) = venit impozabil =>impozit (275)
Am incercat si eu in simulare salarii. Insa daca la brut se trece acolo suma de 2192 automat de calculaza contributiile sociale la 2192 si nu la 1500 lei.
Ori contributiile se calculeaza doar la 1500 lei, fara cv tichete masa si cadou, nu?
-
Am trimis mail la SAGA si am primit raspunsul: tichetele cadou nu se includ in venitul brut si deci nu infuenteaza deducerea personala , ele se includ numai in venitul impozabil si maresc doar baza de calcul a impozitului.
Eu nu am mai avut tichete cadou din iulie incoace,iar acum m-am panicat. Am zis sa postez raspunsul poate ajuta si pe altii.
Va multumesc , o zi buna tuturor!
Eu nu am mai avut tichete cadou din iulie incoace,iar acum m-am panicat. Am zis sa postez raspunsul poate ajuta si pe altii.
Va multumesc , o zi buna tuturor!
carevasazica e o diferenta intre tichete cadou si tichete de masa, din moment ce sunt tratate distinct ?!?!? care ar fi...unde citim (sper ca nu in CF!!):?:
-
Acum asa de bine mi-a picat raspunsul asa, mura-n gura...mai mult ca sigur in CF:)))
daca tichetele cadou nu se includ in venitul impozabil.. poate doar pana in limita a 150 lei, dar restul ar trebui impozitat ca si o prima si pus pe <alte venituri>.
eventual 150 lei din valoare tichetelor cadou nu le scrieti deloc in staul de plata si diferenta de 350lei(din tichetele cadou) as considera-o ca o prima pe care as introduce-o la alte venituri.
Cred ca asa e corect. Ma pun sa caut in CF.
eventual 150 lei din valoare tichetelor cadou nu le scrieti deloc in staul de plata si diferenta de 350lei(din tichetele cadou) as considera-o ca o prima pe care as introduce-o la alte venituri.
Cred ca asa e corect. Ma pun sa caut in CF.
Cod fiscal la art.56 spune:
(4) Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit:
a) ajutoarele de inmormantare, ajutoarele pentru pierderi produse in gospodariile proprii ca urmare a calamitatilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave si incurabile, ajutoarele pentru nastere, veniturile reprezentand cadouri pentru copiii minori ai salariatilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului, costul prestatiilor pentru tratament si odihna, inclusiv transportul pentru salariatii proprii si membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariatii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevazut in contractul de munca. Cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie dintre cele de mai sus, nu depaseste 1.200.000 lei. Nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile veniturile de natura celor prevazute mai sus, realizate de persoane fizice, daca aceste venituri sunt primite in baza unor legi speciale si finantate din buget;
b) tichetele de masa si drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare;
deci ce intelg eu e ca daca dau prime sau tichete cadou de sarbatori ca angajator in valoare pana 150lei(ca in alta parte scrie ca s-a modificat limita) e neimpozabil dar ce depaseste este venit si se include in salariu brut ca orice alt beneficiu.
Doar tichete de masa lunare nu intra in calcul.
Deci ?....
(4) Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit:
a) ajutoarele de inmormantare, ajutoarele pentru pierderi produse in gospodariile proprii ca urmare a calamitatilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave si incurabile, ajutoarele pentru nastere, veniturile reprezentand cadouri pentru copiii minori ai salariatilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului, costul prestatiilor pentru tratament si odihna, inclusiv transportul pentru salariatii proprii si membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariatii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevazut in contractul de munca. Cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie dintre cele de mai sus, nu depaseste 1.200.000 lei. Nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile veniturile de natura celor prevazute mai sus, realizate de persoane fizice, daca aceste venituri sunt primite in baza unor legi speciale si finantate din buget;
b) tichetele de masa si drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare;
deci ce intelg eu e ca daca dau prime sau tichete cadou de sarbatori ca angajator in valoare pana 150lei(ca in alta parte scrie ca s-a modificat limita) e neimpozabil dar ce depaseste este venit si se include in salariu brut ca orice alt beneficiu.
Deci ?....
-
E neimpozabil pana la 150 ron/salariat daca de ex se acorda pt copii minori ai angajatului etc (destinatii sociale). Dar angajatul meu nu are copii, e integral deci impozabil.(500 lei)herganiec scrie:Cod fiscal la art.56 spune:
Dar din iulie 2010 sunt impozabile si tichetele de masa, nu?
Deci ?....
Dar ma gandesc, din ce ziceti, daca tichetele cadou s-ar include in salariul brut atunci ar trebui calculate si contributii dupa ele, nu? Si asta stiu ca nu se calculeaza...
O sa ma documetez si eu pe lege. Daca cineva ne poate lumina, intre timp ...

H>
1.Cele citate de tine sunt art.55 lit.4 pct.a si b;
2.Cred ca se face distinctie intre Tichete cadou si...cadouri;
3.Nu se retin contributii sociale la angajat pentru Tichete fie, ele de masa fie ele cadou;
4.Tichetele de masa sunt impozabile din iiulie/august 2010 (OUG 58 parca).Doar la sportivi etc...(norme metodologice) nu sunt impozabile.
(Codul Fiscal din forumul Legislatie)
Tot conform CF art.57 pct.2 eu inteleg asa (pastram speta lui 67) :
Venit brut din salarii : 1500 + 192 + 500= 2192
Contributii Obligatorii (baza calcul 1500): 419
Venit Net :2192-419 = 1773
Deducere Personala = 250 *[1-(VBL-1000)/2000]=250*[1-(2192-1000)/2000]= 110
(confirmata de anexa 2 la omfp 1016/2005)
Venit baza calcul = Venit Net - Deduceri = 1773 - 110 = 1 663
Impozit = 1663*16%= 266
Rest de plata : 1 663 - 266 - (500+192)= 958
Saga face calculul de mai sus doar pentru tichetele de masa, reiesind un Venit de 1443 din care scade deducerea 170 si abia dupa aceasta adauga cei 500 reiesind un venit impozabil de 1773 la care aplica 16%.
In fine...sa il asteptam pe Balasze...cred ca e o problema pe gustul lui ...
1.Cele citate de tine sunt art.55 lit.4 pct.a si b;
2.Cred ca se face distinctie intre Tichete cadou si...cadouri;
3.Nu se retin contributii sociale la angajat pentru Tichete fie, ele de masa fie ele cadou;
4.Tichetele de masa sunt impozabile din iiulie/august 2010 (OUG 58 parca).Doar la sportivi etc...(norme metodologice) nu sunt impozabile.
(Codul Fiscal din forumul Legislatie)
Tot conform CF art.57 pct.2 eu inteleg asa (pastram speta lui 67) :
Venit brut din salarii : 1500 + 192 + 500= 2192
Contributii Obligatorii (baza calcul 1500): 419
Venit Net :2192-419 = 1773
Deducere Personala = 250 *[1-(VBL-1000)/2000]=250*[1-(2192-1000)/2000]= 110
(confirmata de anexa 2 la omfp 1016/2005)
Venit baza calcul = Venit Net - Deduceri = 1773 - 110 = 1 663
Impozit = 1663*16%= 266
Rest de plata : 1 663 - 266 - (500+192)= 958
Saga face calculul de mai sus doar pentru tichetele de masa, reiesind un Venit de 1443 din care scade deducerea 170 si abia dupa aceasta adauga cei 500 reiesind un venit impozabil de 1773 la care aplica 16%.
In fine...sa il asteptam pe Balasze...cred ca e o problema pe gustul lui ...

Buna seara.Poate cineva sa-mi spuna de ce valoarea tichetele cadou nu se includ in veniturile salariale si nu se calculeaza contributiile sociale ci doar se impoziteaza.
Multumesc.
Multumesc.