Am urmatoarea situatie:
- o societate a angajat salariati pentru discoteca cu CIM de 2ore,respectiv 3 ore/ zi si salariu de 1300 ron. Trebuie sa i refac statele cu 2 luni retroactiv dupa pontajul prezentat de angajator.In pontaj salariatii apar ca fiind prezenti 7 ore doar in zilele de sambata cand se tine discoteca.
Intrebare:dupa parerea mea pontajul este total eronat.Diferenta de ore pina la 40/60ore/luna(luna de 20 zile lucratoare)cum trebuie sa apara?
Ar trebui in fiecare saptamana sa fac decizii suspendare cfp +revisal si apoi decizie incetare suspendare cfp+revisal pentru fiecare saptamana in parte sau este corect ca aceste ore lucrate sa fie specificate in CIM ( ROI)?
vA MULTUMESC.
ANGAJARE SALARIATI DISCOTECA
Re: ANGAJARE SALARIATI DISCOTECA
Eu as modifica orele lucrate din C.I.M., in sensul ca lucreaza un anumit numar de ore pe luna( nu pe zi).
Daca intervalul de lucru este si dupa ora 22, atunci trebuie depusa o notificare la ITM pentru lucru in regim de noapte.
Ar mai fi si un spor de noapte.
Pontajul nu are cum sa fie gresit, el reflecta realitatea, contractul trebuie madificat cu act aditional.
Daca intervalul de lucru este si dupa ora 22, atunci trebuie depusa o notificare la ITM pentru lucru in regim de noapte.
Ar mai fi si un spor de noapte.
Pontajul nu are cum sa fie gresit, el reflecta realitatea, contractul trebuie madificat cu act aditional.
La contract trebuia trecut la repartizarea programului de lucru "inegal".
Eu zic sa mai treaca administratorul cateva ore pe zilele de luni-vineri ca sa acopere orele din contract.
Eu zic sa mai treaca administratorul cateva ore pe zilele de luni-vineri ca sa acopere orele din contract.
O societate doreste sa angajeze salariati pentru o discoteca numai pentru urmatoarele zile: joi, vineri, sambata - 2 ore/noapte =>6 ore/saptamana.
Teoretic ar fi 4 sapt* 6 ore/saptamana => 24 ore/luna. Practic, sunt luni care au mai mult de 4 zile :joi/vineri/sambata, dupa caz...astfel rezultand mai mult de 28 sau chiar 30 ore/luna.
Va rog, un sfat pentru urmatorele nelamuriri:
1. ce fractiune de norma trec in CIM? : 2 ore/noapte, 6 ore/saptamana sau 24 ore/luna????? sau...
???
2. repartizare program: joi, vineri, sambata (2 ore noapte) +intervalul orar ??
3. salariul cum ar trebui sa-l trec? lunar sau orar ? (ex: pt salar orar: 900lei/168 ore= 5,357 lei/ora)?
4. sporul de noapte de 25% se acorda in cazul in care se lucreaza minim 3 ore de noapte ...fiind doar 2 ore/noapte=> nu este cazul
5. zile CO, le calculez proportional ? pentru 6 ore/saptamana?
6. prin exceptie, daca sarbatori de genul: Craciun, Paste, etc... sunt duminica, va fi program si duminica. Cum procedez in acest caz??? CIM fiind partial cu 2 ore nu se pot efectua ore suplimentare...
Va multumesc!
Teoretic ar fi 4 sapt* 6 ore/saptamana => 24 ore/luna. Practic, sunt luni care au mai mult de 4 zile :joi/vineri/sambata, dupa caz...astfel rezultand mai mult de 28 sau chiar 30 ore/luna.
Va rog, un sfat pentru urmatorele nelamuriri:
1. ce fractiune de norma trec in CIM? : 2 ore/noapte, 6 ore/saptamana sau 24 ore/luna????? sau...

2. repartizare program: joi, vineri, sambata (2 ore noapte) +intervalul orar ??
3. salariul cum ar trebui sa-l trec? lunar sau orar ? (ex: pt salar orar: 900lei/168 ore= 5,357 lei/ora)?
4. sporul de noapte de 25% se acorda in cazul in care se lucreaza minim 3 ore de noapte ...fiind doar 2 ore/noapte=> nu este cazul
5. zile CO, le calculez proportional ? pentru 6 ore/saptamana?
6. prin exceptie, daca sarbatori de genul: Craciun, Paste, etc... sunt duminica, va fi program si duminica. Cum procedez in acest caz??? CIM fiind partial cu 2 ore nu se pot efectua ore suplimentare...

Va multumesc!
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)
1. 6 ore/saptamana.
2. da.
3. orar.
4. -.
5. da.
6. faci act aditional la contract. Nu se pot face ore suplimentare la fractiune de norma.
2. da.
3. orar.
4. -.
5. da.
6. faci act aditional la contract. Nu se pot face ore suplimentare la fractiune de norma.
multumesc mult!
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)