salarii

bogdanm433

salarii

#1 Mesaj de bogdanm433 »

va rog daca se poate sa adaugati la tip contract de munca si contracte de mandat comercial
eu am astfel de contracte,am selectat conventi civile dar nu este tocmai in regula
multumesc

herganiec

Re: salarii

#2 Mesaj de herganiec »

pai ce nu e ok?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

eugen01

Re: salarii

#3 Mesaj de eugen01 »

bogdanm433>
Aveti dreptate.Nu e in regula...dar nu in Saga. (opinie pe baza informatiilor date de dvs).
http://infotva.manager.ro/articole/legi ... -8727.html
http://infotva.manager.ro/articole/legi ... -7683.html

Adica (in caz ca o sa devina nefunctionale link-urile):
1) "In vederea incheierii contractelor de mandat persoanele fizice se vor autoriza si inregistra la Oficiul Registrului Comertului. Pentru veniturile din contractele de mandat astfel incheiate, societatea nu are obligatii in ceea ce priveste calculul, plata si declararea contributiilor sociale. Aceste obligatii revin persoanelor fizice autorizate."
2) Conform CodFiscal NM 21 la art.46
21. Sunt considerate venituri comerciale veniturile realizate din fapte de comerţ de către persoane fizice sau asocieri fără personalitate juridică, din prestări de servicii, altele decât cele realizate din profesii libere, precum şi cele obţinute din practicarea unei meserii.
Principalele activităţi care constituie fapte de comerţ sunt:
- activităţi de producţie;
- activităţi de cumpărare efectuate în scopul revânzării;
- organizarea de spectacole culturale, sportive, distractive şi altele asemenea;
- activităţi al căror scop este facilitarea încheierii de tranzacţii comerciale printr-un intermediar, cum ar fi: contract de comision, de mandat, de reprezentare, de agent de asigurare şi alte asemenea contracte încheiate în conformitate cu prevederile Codului comercial*), indiferent de perioada pentru care a fost încheiat contractul;
- vânzarea în regim de consignaţie a bunurilor cumpărate în scopul revânzării sau produse pentru a fi comercializate;
- activităţi de editare, imprimerie, multiplicare, indiferent de tehnica folosită, şi altele asemenea;
- transport de bunuri şi de persoane;
- alte fapte de comerţ definite în Codul comercial*).
*) Codul comercial a fost abrogat parţial. A se vedea Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată.

Despre conventii civile...a explicat Tomac intr-un topic..dar...nu il mai gasesc. :oops:
ConventiiCivileSearch

Scrie răspuns