Buna ziua,am si eu niste intrebari ref.la PFA. Nu am avut pana acum nici o tangenta si nu prea stiu ce trebuie sa fac. Este vorba despre o activitate de ravanzare legume-fructe in piata. Este un PFA cu impozit fix,atata stiu.
1-fiul se angajeaza pe per.determinata ,cu contract de munca obisnuit cu introducere in REVISAL,si plata tuturor contrib. ?
2-mama poate avea contract de munca ?
Cred ca voi mai avea intrebari,dar deocamdata atat,am cautat dar nu sunt pe deplin edificata.
Va multumesc,
Inregistrari PFA
Re: Inregistrari PFA
Ce calitate are fiul? Dar mama? Cine e titularul PFA de fapt? Titularul nu poate avea contract de muncă. E PFA sau o altă formă de organizare (II sau IF)?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Este PFA,mama este titulara,fiul lucreaza si el si vrea sa-si faca contract de munca.Sunt revanzatori de legume-fructe in piata,cumpara produsele de la producatori ,nu pe factura,si ei le vand in piata. Au doua mese,dar mai la distanta unul de celalalt. Mie doamna mi-a spus ca are contract de munca ?!,sincer inca nu l-am vazut ,dar urmeaza sa mi-l aduca.
Un PFA nu poate fi angajatul său cu contract de muncă. Poate să-și angajeze fiul în condițiile prevăzute de codul muncii, dar nu se poate angaja în cadrul PFA cu CIM.
-
Buna ziua,am de facut o angajare la PFA ,pentru per.determinata,si in modulul SAGA PS ,la tipul contractului nu exista per.determinata. Unde trebuie sa incadrez angajatul,daca va lucra doar 3 luni ?
Vă rog să nu mai postați același mesaj în secțiuni diferite ale forumului. Credeți că postând același mesaj de mai multe ori veți primi răspuns mai repede? Pe viitor vă veți alege cu astfel de subiecte șterse, indiferent că au primit sau nu răspuns.