Avem o firma aflata in insolventa. Din Fondul de Garantare pentru plata creantelor salariale se achita o parte din salariile ramase restante. Problema e ca nu stiu cum se opereaza in contabilitate din punctul de vedere al conturilor. Ma poate ajuta cineva?
Va multumesc anticipat
plata salarii din fond garantare
Re: plata salarii din fond garantare
Faceti 421 la 447 analitic pentru Fond garantare creante salariale
(sau puneti analiticul pe care-l aveti pentru concedii si indemnizatii).
Contul 447 va ramane cu sold negativ si va fi inchis printr-un venit (daca nu nu se vor vira banii de catre Fondul de Garantare care este pastorit de AJOFM), pentru ca in mod natural nu dvs dati banii ci vor veni de la Fondul de Garantare (sau se vor plati direct salariatilor din acel fond).
Fondul de garantare se comporta cam ca si un concediu medical pe care trebuie sa-l incasati de la CNAS pentru ce depaseste ceea ce ati compensat cu contributia pe care ati constituit-o la un moment dat.
(sau puneti analiticul pe care-l aveti pentru concedii si indemnizatii).
Contul 447 va ramane cu sold negativ si va fi inchis printr-un venit (daca nu nu se vor vira banii de catre Fondul de Garantare care este pastorit de AJOFM), pentru ca in mod natural nu dvs dati banii ci vor veni de la Fondul de Garantare (sau se vor plati direct salariatilor din acel fond).
Fondul de garantare se comporta cam ca si un concediu medical pe care trebuie sa-l incasati de la CNAS pentru ce depaseste ceea ce ati compensat cu contributia pe care ati constituit-o la un moment dat.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!