Modificare salariu in Revisal

sandulescub

Modificare salariu in Revisal

#1 Mesaj de sandulescub »

Buna ziua!

Imi puteti spune care este ultima zi de trimitere Revisal pentru modificare salariu incepand cu 01.01.2016?

Multumesc anticipat!

olteanur983

Re: Modificare salariu in Revisal

#2 Mesaj de olteanur983 »

Daca faceti act aditional la contractul de munca pentru fiecare angajat se transmite in 19 zile calendaristice , iar daca faceti decizie colectiva(ptr toti angajatii ) se transmite cu o zi inainte de a intra in vigoare.

sandulescub

#3 Mesaj de sandulescub »

Calendaristice sau lucratoare? Nu ma bagati in ceata, va rog?

tatum

#4 Mesaj de tatum »

19 calendaristice

sandulescub

#5 Mesaj de sandulescub »

Cred ca trebuie sa va contrazic, cu parere de rau. Codul Muncii spune asa:

Art. 17
(1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.
(2) Obligaţia de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă sau a actului adiţional, după caz.
(3) Persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu privire la cel puţin următoarele elemente:
a) identitatea părţilor;
b) locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri;
c) sediul sau, după caz, domiciliul angajatorului;
d) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative, precum şi fişa postului, cu specificarea atribuţiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;
g) data de la care contractul urmează să îşi producă efectele;
h) în cazul unui contract de muncă pe durată determinată sau al unui contract de muncă temporară, durata acestora;
i) durata concediului de odihnă la care salariatul are dreptul;
j) condiţiile de acordare a preavizului de către părţile contractante şi durata acestuia;
k) salariul de bază, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum şi periodicitatea plăţii salariului la care salariatul are dreptul;
l) durata normală a muncii, exprimată în ore/zi şi ore/săptămână;
m) indicarea contractului colectiv de muncă ce reglementează condiţiile de muncă ale salariatului;
n) durata perioadei de probă.
(4) Elementele din informarea prevăzută la alin. (3) trebuie să se regăsească şi în conţinutul contractului individual de muncă.
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (3) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 20 de zile lucrătoare de la data apariţiei modificării, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege.

Eu intrebasem care este ultima zi de trimitere Revisal pentru modificare salariu incepand cu 01.01.2016? Cred ca este astazi, 28.01.2016, da?

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

Daca stiti de ce ati mai intrebat.?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

sandulescub

#7 Mesaj de sandulescub »

Cand am pus intrebarea nu stiam, dar dupa ce au fost postate raspunsurile (zic eu eronate) si dupa ce am citit in Codul Muncii, m-am desteptat :D .

O zi buna!

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Doar ziceți că sunt eronate, așa e. Nu și argumentați.
Poate nu știți dar termenele de trimitere ale registrului la ITM nu sunt stabilite în codul muncii ci în HG 500/2011. Unde ce să vezi, la art.4 alin.2 zice așa
(2) Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată. Excepție fac situațiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătorești sau ca efect al unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoștință de conținutul acestora.
Ziua anterioară, da? Adică în a 19-a zi.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns