Incetare contract
-
Incetare contract
Daca am facut incetare de contract si am uitat sa transmit modificarea salariului de la 01.05 cum ar trebui sa procedez?Multumesc
Re: Incetare contract
Buna ziua!
Abia acum dupa ce am incheiat contractul de munca unui angajat am observat ca am gresit. Este vorba de administratorul unei societati care a vrut contract doar ca sa fie asigurat la sanatate. L-am angajat in februarie si i-am desfacut contractul acum la sf de mai. In februarie l-am angajat cu 2 ore pe zi si la salariu am pus 150(m-am gandit aiurea, m-am gandit la program de o ora). In mai i-am marit salariul la 200 si tot nu am vazut ca-l am cu 2 ore. Ce mai pot face acum astfel incat sa fie ok?
Abia acum dupa ce am incheiat contractul de munca unui angajat am observat ca am gresit. Este vorba de administratorul unei societati care a vrut contract doar ca sa fie asigurat la sanatate. L-am angajat in februarie si i-am desfacut contractul acum la sf de mai. In februarie l-am angajat cu 2 ore pe zi si la salariu am pus 150(m-am gandit aiurea, m-am gandit la program de o ora). In mai i-am marit salariul la 200 si tot nu am vazut ca-l am cu 2 ore. Ce mai pot face acum astfel incat sa fie ok?
Nu a mai facut nimeni prostia asta???
-
Transmiti acum corect si timp de 6 luni te rogi sa nu"te calce" vreun control pe tema asta. Dupa aia se prescrie.
Eu as transmite acum dar nu stiu ce
. As vrea sa modific doar programul de lucru adica sa-l trec cu 1 ora si sa nu mai refac state si declaratii dar nu stiu daca zic bine

-
Deci nu mai e angajat! Aha! Eu zic ca nu ai ce sa mai transmiti in cazul asta.steriel scrie:Buna ziua!
... L-am angajat in februarie si i-am desfacut contractul acum la sf de mai. In februarie l-am angajat cu 2 ore pe zi si la salariu am pus 150(m-am gandit aiurea, m-am gandit la program de o ora)...
Ramane valabila chestia cu 6 luni pentru ca nu i-ai platit salariul minim brut pe tara garantat la plata. Asta e! Cine nu munceste nu greseste!
Azi este ultima zi de lucru dar revisal cu incetarea am transmis de acum vreo saptamana. Chiar nu stiu cum sa procedez.
-
Las-o asa cum a picat. Nu cred ca poti modifica retroactiv salariul. Si daca o vei face va trebui sa depui rectificative la 112 pentru toata perioada. Apoi probabil se vor calcula accesorii pentru plati cu intarziere...etc. Boala lunga, moarte sigura.
Eu nu m-as complica atat de mult. Dar e parerea mea. Faci cum crezi!
Acum risti numai sanctiunea cu salariul minim. Care, in caz ca vine cineva, nu trebuie sa fie neaparat amenda. Poate fi avertisment. Ce ai zis mai sus nu mi se pare ca prezinta un pericol social atat de mare incat sa nu poata fi aplicat avertisment.
Eu nu m-as complica atat de mult. Dar e parerea mea. Faci cum crezi!
Acum risti numai sanctiunea cu salariul minim. Care, in caz ca vine cineva, nu trebuie sa fie neaparat amenda. Poate fi avertisment. Ce ai zis mai sus nu mi se pare ca prezinta un pericol social atat de mare incat sa nu poata fi aplicat avertisment.
eu ma gandeam sa modif doar la timp lucrat adica din 2 ore sa-l trec cu o ora
-
Dar in contract ce scrie? E o idee! Dar trebuie gandita bine inainte. Sa nu pici din lac in put.
De aceea tot intreb, sa nu cad din lac in put. In contract scrie 2 ore dar nu ar fi problema ca l-as reface avnd in vedere ca este vorba de administratorul societatii.
Modifică-l, operează cu Corecție în Revisal, și la angajare și la actul adițional cu majorarea de la 1 mai.
Nu stiu cum. Adica fac modificarile pe rand si transmit de fiecare data? Modific prima data norma din 2 ore intr-o ora, transmit apoi fac marirea de salariu de la 1 mai, transmit din nou si ultima cu incetarea contractului?
Eu aș face transmiterile separat. Dar încetarea nu mai trebuie, că la asta nu mai ce corecta, e făcută și gata, nu are importanță nici norma, nici brutul, e pur și simplu o încetare de CIM. Numai norma de la angajare și la majorare salar.