CONCEDIU MEDICAL ACCIDENT DE MUNCA

birzus991

CONCEDIU MEDICAL ACCIDENT DE MUNCA

#1 Mesaj de birzus991 »

Buna ziua.

Am urmatoarea problema, poate ma puteti ajuta. Am un salariat care are in luna august CM, cod 03. Pe luna august am facut si dosar de recuperare la CAS pentru alte concedii si am fost sunata de ei, ca ar trebui scos angajatul care are CM cod 03, deoarece el nu trebuie sa apara in declaratie la ei. Concediul este inregistrat 3 zile din FS, si restul din FAAMBP.
Asta sa fie problema, ca au fost puse 3 zile din FS?

Multumesc de ajutor.

tigauc

Re: CONCEDIU MEDICAL ACCIDENT DE MUNCA

#2 Mesaj de tigauc »

Poate va ajuta, am citit asta pe site-ul Casei de Pensiide unde apartinem:
Asiguraţii sistemului AMBP, beneficiază de indemnizaţie pe perioada în care se află în incapacitate temporară de muncă în urma unui accident de muncă sau a unei boli profesionale.
Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă datorată accidentelor de muncă şi bolilor profesionale se acordă pe baza certificatului medical eliberat conform dispoziţiilor legale.
În cazul bolilor profesionale, certificatul medical se vizează în mod obligatoriu, prin grija angajatorului, de DSP (direcţiia de sănătate publică ), iar in cazul accidentelor de muncă, de catre CJP prin compartimentul AMBP daca sediul social al angajatorului se afla pe raza judetului .
Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă în cazul accidentului de muncă sau al bolii profesionale se suportă în primele 3 zile de incapacitate de către angajator, iar din a 4-a zi de incapacitate, din bugetul AMBP (accidente de muncă şi boli profesionale).
Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de 180 de zile în intervalul de un an, socotită din prima zi de concediu medical.
În situaţii temeinic motivate de posibilitatea recuperării medicale şi profesionale a asiguratului sistemului AMBP , medicul curant poate propune prelungirea concediului medical peste 180 de zile.

Inteleg de aici ca nu Casa de sanatate plateste medicalul, ci compartimentul AMBP....din cadrul Casei de pensii (CJP= casa judeteana de pensii), dar poate mai raspunde cineva care chiar a avut asa problema si a si rezolvat-o.

Scrie răspuns