Primă cu ocazia zilei de naștere
Primă cu ocazia zilei de naștere
Bună ziua! La nivel de societate s-a decis ca începând cu anul 2018, pentru fiecare salariat să se acorde în luna în care este născut o primă (ca un fel de cadou din partea societății). Cum ar trebui să procedez cu suma respectivă? O trec pe alte venituri și trebuie să fac un act adițional pentru fiecare salariat în parte sau e valabilă decizia administratorului? De asemeni, codul fiscal spune că limita până la care nu se reține impozit și contribuții este 150 lei, dar societatea a decis că va acorda o sumă mai mare de 150 lei, în acest fel, cum procedez? 150 e neimpozabil iar până la 300 o pun pe alte venituri impozabile ?
- fagarasa176
Re: Primă cu ocazia zilei de naștere
Ia citeste tu mai bine in ce situatii nu este impozabila suma respectivaplugarua scrie: De asemeni, codul fiscal spune că limita până la care nu se reține impozit și contribuții este 150 lei,
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
fagarasa176 eu am citit și doar am cerut un sfat, nu trebuie să mă puneți la zid. Poate exprimarea nu a fost prea clară. La acest articol m-am referit : Cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei.
Orice suma data ca prima(chiar si pt ziua de nastere cazul dvs) este impozabila o puneti pe alte venituri in luna la salariatul respectiv. restul face programul.
Daca o dati inainte de salariu, la salariatul respectiv o completati pe alte veenituri si apoi o si puneti la el pe retineri. Asta e TOT.
Daca o dati inainte de salariu, la salariatul respectiv o completati pe alte veenituri si apoi o si puneti la el pe retineri. Asta e TOT.

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Mulțumesc Herganiec pentru răspuns
- fagarasa176
Nu te'a pus nimeni la zid.
Exprimarea a fost foarte clara, d-vs considerati ca aceasta prima de ziua de nastere a salariatului este NEIMPOZABILA in limita a 150 lei.
Si eu v'am spus sa mai citit inca odata codul fiscal
Acolo, dupa cum a'ti citat si d-vs, exista aceasta suma neimpozabila dar in alte situatii, nicidecum in situatia d-vs.
Aveti impresia ca v'am pus la zid?
Asteapta sa faci cunostinta cu "umorul" colegului @septimiu
Exprimarea a fost foarte clara, d-vs considerati ca aceasta prima de ziua de nastere a salariatului este NEIMPOZABILA in limita a 150 lei.
Si eu v'am spus sa mai citit inca odata codul fiscal
Acolo, dupa cum a'ti citat si d-vs, exista aceasta suma neimpozabila dar in alte situatii, nicidecum in situatia d-vs.
Aveti impresia ca v'am pus la zid?
Asteapta sa faci cunostinta cu "umorul" colegului @septimiu

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Buna ziua.
S-au acordat de Pasti prime de 150 de lei la fiecare salariat. Cum trec aceasta suma sa nu fie impozabila pe statul de plata?
Va multumesc!
S-au acordat de Pasti prime de 150 de lei la fiecare salariat. Cum trec aceasta suma sa nu fie impozabila pe statul de plata?
Va multumesc!
Nu se trece în statul de plată.
Multumesc!