Buna, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Am un angajat, pensionar militar, caruia i s-a retinut CAS in perioada ianuarie 2016- decembrie 2017. In baza legii 227/2015, art 141 lit b), nu trebuia sa i se retina CAS.
Acum a venit cu o solicitare de restituire contributii la asigurari sociale pentru aceasta perioada. Cum pot sa fac rectificativa la D112 pentru 01.2016-12.2017, avand in vedere ca nu mai am posibilitatea de a debifa CAS angajat si CAS angajator ?
Va multumesc anticipat !
CAS angajat pensionar militar
Re: CAS angajat pensionar militar
Daca doresti sa faci rectificativ, cel mai bine iti creezi o firma noua unde sa restaurezi baza de date, dupa care mergi la "fisiere" -> "salariati" -> te pozitionezi pe salariatul dorit -> apesi pe ">>" (sreapta sus) si o sa iti apara coloanele vechi -> apesi pe "modific" poti modifica care casuta doresti.
Dupa ce ai finalizat, notele contabile le vei inregistra in firma initiala prin "articole contabile".
Dupa ce ai finalizat, notele contabile le vei inregistra in firma initiala prin "articole contabile".
Nu am baza de date, am preluat contabilitatea acestei firme de cateva luni....in acest caz cum sa procedez?
sa mearga la firma anteriaora sa ii faca corectiile. la dvs ii faceti doar din data cand este angajat la tine.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”