reducere 300 salariu minim
reducere 300 salariu minim
la salariati cu sal.incadrare 3700 nu apare reducere de 300 trebuie bifat ceva pana la 30 iunie nu era cazul
Re: reducere 300 salariu minim
Verificati sa aveti ultima actualizare. Daca salariul de incadrare este 3.700 lei si venitul brut realizat in iulie este sub 4.000 lei trebuie sa apara cei 300 lei scutiti de contributii.
-
daca ma puteti ajuat: la 3700 brut imi apare un sal net de 2418 lei, cu deducere de 1295 lei. la alte salarii pana in 4000 lei nu apare nicaieri suma de 300 lei neimpozabila.
La cel cu deducere 1295 lei sigur e sub 26 ani si are salariul 3700 lei, iar ceilalti daca au si cu 1 leu mai mult de 3700 lei nu mai beneficiaza de cei 300 lei neimpozabili.
La un salariat cu sal min 3700 lei, daca are si servicii turistice 1050 lei (adica sub max 33% din sal de baza), nu se valideaza D112 decat daca sterg cei 300 lei de la deducere. Eu inteleg ca deducerea nu se mai acorda doar daca " venitul brut realizat din salarii şi asimilate salariilor, astfel cum este definit la art. 76 alin. (1)-(3) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în baza aceluiaşi contract individual de muncă, pentru aceeaşi lună, nu depăşeşte nivelul de 4.000 lei inclusiv”, prevede OUG nr. 115/2023 iar "serviciile turistice" sunt prevazute la alin (4), deci nu ar trebui sa intre in acesta suma de 4000 lei.
Unde ați introdus acea sumă? În ecranul "Tichete"?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Da, la Tichete- Servicii turistice.
Am rezolvat prin introducere manuala in D112 la sect A, tichete3_A, a sumei neimpozabile reprez serv turistice. (venituri care se scad cf OUG87/2024). Desi in mod corect nu se calculeaza CAS sau CASS sau impozit la aceasta suma, dc nu e introdusa manual la acest rand nu se valideaza D112 pt salariatii care beneficiaza de cei 300 lei deducere suplimentara.
Buna ziua. Nu s-a marit plafonul la 4400 lei?? A ramas tot la nivelul de 4000 lei?
Eu am situatia celor cu spor de noapte , care prin acordarea sporului depasesc venitul brut de 4000 lei si pierd acea deducere
Eu am situatia celor cu spor de noapte , care prin acordarea sporului depasesc venitul brut de 4000 lei si pierd acea deducere
Nu, nu s-a mărit.
Si ma poate ajuta cineva cu o mica problema as spune: de unde as putea sa generez o situatie cu sumele ce reprezinta venituri fara contributii (adica scutirea aceea de 300 lei).
Cei de la statistica ma innebunesc cu raportarile lor si venitul total salarial imi ia in calcul intreg salariul dara acea deducere.
Multumesc
Cei de la statistica ma innebunesc cu raportarile lor si venitul total salarial imi ia in calcul intreg salariul dara acea deducere.
Multumesc
Inca nu a aparut nimic in legislatie, referitor la suma fara contributii (300lei) pentru salariul minim incepand cu 01.01.2025. Oare ce sanse sunt sa apara ceva, astfel incat aceasta facilitate sa fie prelungita si in 2025? Nu stim inca la ce suma neta ne raportam in aceasta situatie incepand din 2025. Asteptam, ca nu avem de ales.
Teoretic sunt șanse, dar se feresc cei de acum să publice acea ordonanță "trenuleț".
Probabil o vor publica, ca de obicei prin 27-29. Eu mizez pe 27 sau 28 și mizez și pe o modificare a cotei TVA.
Probabil o vor publica, ca de obicei prin 27-29. Eu mizez pe 27 sau 28 și mizez și pe o modificare a cotei TVA.
Ma scuzati, eu am angajati cu 4100 lei salar de incadrare. In saga la venituri fara contributii nu imi apare nimic , SAGA actualizat la zi.
Va multumesc !
Va multumesc !