Nr ore lucrate vs diurna

retevoescua

Nr ore lucrate vs diurna

#1 Mesaj de retevoescua »

Buna, e prima oara cand vad asta intr-un stat, luminati-ma daca e corect, eu zic ca nu.
Omul incepe prima zi de lucru pe 18.02.24. Are 5 zile de diurna. Firma externalizata calculeaza salariu pe ore lucrate 32 ( cele de la birou ), pe cele 40 de diurna le pune suplimentare. Iese efectiv un haos.
Dpmdv, salariu pe ore lucrate trebuie sa fie aferent pt 72 ore, diurna calculata separat.

In martie sunt 21 zile lucratoare, in loc de 630 lei tichete masa, ii pune contravaloare brut la 630 lei. Ma ia capul efectiv.

herganiec

Re: Nr ore lucrate vs diurna

#2 Mesaj de herganiec »

Orele lucrate efectiv (indiferent dacă sunt la birou sau în altă locație) intră în calculul salariului brut.
Diurna este un beneficiu separat, nu suplimentar, și nu trebuie inclusă în calculul orelor suplimentare.
Corect
Salariul: Calculul salariului trebuie să includă toate orele lucrate (72 ore), indiferent dacă sunt la birou sau în deplasare.
Diurna: Să fie tratată separat, ca sumă fixă per zi, fără a fi confundată cu ore suplimentare.
Tichetele de masă: Să fie acordate sub forma prevăzută (tichete sau bani) și tratate conform legislației.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns