contract de mandat
-
contract de mandat
Buna dimineata, contractul de mandat se raporteaza la salariul minim pe aconomie, adica am am contract de mandat cu 2 ore trebuie sa-i dau 1012 ron sau ii pot lasa 700 cat are acum.
Multumesc.
Multumesc.
Re: contract de mandat
Un contract de mandat nu este limitat de salariul minim pe economie, deoarece nu este un contract de muncă, ci un contract civil, reglementat de Codul Civil.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Buna ziua,
Se bifeaza in saga butonul functia de baza pentru contractele de administrare cand se platesc toate contributiile si nu mai exista alt contract individual de munca pentru persoana respectiva?
Multumesc frumos.
Se bifeaza in saga butonul functia de baza pentru contractele de administrare cand se platesc toate contributiile si nu mai exista alt contract individual de munca pentru persoana respectiva?
Multumesc frumos.
da.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Offf..... si daca nu a fost bifat ....?!
Ce probleme sunt?
Multumesc
Ce probleme sunt?
Multumesc
Nu se acordă deducerea personală de bază. in cazul contractului de mandat.
https://www.contzilla.ro/calcul-comparativ-contract-de-mandat-vs-contract-de-munca-3-000-lei-brut/
https://www.contzilla.ro/calcul-comparativ-contract-de-mandat-vs-contract-de-munca-3-000-lei-brut/
-
In cazul unei persoane cu contract de mandat la suma stabilita i se poate da si spor de vechime? Este legal,exista o baza legala ?
Nu este obligatoriu prin lege – Sporul de vechime este reglementat de Codul Muncii și se aplică în general angajaților cu CIM, fiind prevăzut în contractele colective de muncă sau în regulamentele interne ale angajatorului.