Referitor absente motivate neplatite
Referitor absente motivate neplatite
Buna ziua,
Cum trec in Saga absentele motivate ale unei salariate, absente moyivate de catre medicul de familie in baza unei adeverinte. Practic ea va fi pontata cu absenta motivata neplatita.
Va multumesc!
Cum trec in Saga absentele motivate ale unei salariate, absente moyivate de catre medicul de familie in baza unei adeverinte. Practic ea va fi pontata cu absenta motivata neplatita.
Va multumesc!
- balazse246
Re: Referitor absente motivate neplatite
Il treci la "detalii" -> "absente".
Buna ziua,
Daca il trec in rubrica Detalii - absente imi calculeaza contributii la salariul minim pe economie.
Daca il trec in rubrica Detalii - absente imi calculeaza contributii la salariul minim pe economie.
da. corect.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
In opinia mea, zilele respective nu trebuie tratate ca absente. Noi, zilele respective le tratam ca zile de incapacitate de munca.
Zilele respective sunt certificate de catre medicul de familie, doar ca salariatul nu indeplineste conditiile de stagiu de asigurare si nu poate beneficia de indemnizatie de CM.
In acest caz, CIM este suspendat pentru incapacitate temporara de munca, dar fara indemnizatie. La fel se procedeaza si cu certificatele de CM, eliberate de catre medic, dar fara sa indeplineasca conditia de stagiu.
Daca le inregistrati ca zile de suspendare, nu se calculeaza contributii.
Eugen Pintea
- balazse246
Pentru pinteae
cerchiaa a intrebat de absenta, eu am mentionat unde trebuie introdus.
Dupa parerea mea personala, avand in vedere ca nu am experienta pe partea de resurse umane, nu consider acelasi lucru o adeverinta cu certificatul medical, ca urmare consider in continuare ca discutam despre o absenta si nu despre un medical fara stagiu, deoarece, in caz contrar trebuia sa emita certificat medical.
De exemplu, se emite adeverinta si cand donezi sange, dar acolo discutam despre absenta motivata.
cerchiaa a intrebat de absenta, eu am mentionat unde trebuie introdus.
Dupa parerea mea personala, avand in vedere ca nu am experienta pe partea de resurse umane, nu consider acelasi lucru o adeverinta cu certificatul medical, ca urmare consider in continuare ca discutam despre o absenta si nu despre un medical fara stagiu, deoarece, in caz contrar trebuia sa emita certificat medical.
De exemplu, se emite adeverinta si cand donezi sange, dar acolo discutam despre absenta motivata.
Din pacate aici gresesti.balazse246 scrie: ↑Mie Ian 29, 2025 5:40 pm ... discutam despre o absenta si nu despre un medical fara stagiu, deoarece, in caz contrar trebuia sa emita certificat medical.
...
La eliberarea certificatului medical, pacientul trebuie sa prezinte adeverinta de la angajator, privind indeplinirea conditiei de stagiu de asigurare.
Daca pacientul nu prezinta adeverinta, sau adeverinta confirma faptul ca nu are stagiu de asigurare, medicul ar trebui sa elibereze certificat medical doar pentru codurile de indemnizatie pentru care nu este nevoie de stagiu.
Pentru celelalte coduri de indemnizarie (de ex. pentru codul 01), medicul elibereaza adeverinta.
Eugen Pintea
- balazse246
Pe forum, nenumarate cazuri au fost cu intrebari despre cum sa se inregistreze certificatul medical in cazul in care angajatul nu are stagiu de cotizare, deci este posibil ca unii medici nu prea respecta cele mentionate de tine.
In ceea ce priveste cazul de fata, periaoda respectiva ar trebui inregistrat la "Concedii de odihnă/ Concedii fără plată/Suspendări" -> "Suspendare"?
In ceea ce priveste cazul de fata, periaoda respectiva ar trebui inregistrat la "Concedii de odihnă/ Concedii fără plată/Suspendări" -> "Suspendare"?
In opinia mea, da (noi asa le tratam), fiind perioada de incapacitate de munca, generata de probleme medicale, confirmate de catre medic, doar ca pentru perioada respectiva nu beneficiaza de indemnizatie.balazse246 scrie: ↑Lun Feb 03, 2025 9:09 am ...
Eugen Pintea
- balazse246
Inteleg, multumesc de detalii.