Reges online- peroana responsabila de completarea informatilor

ruszr

Reges online- peroana responsabila de completarea informatilor

#1 Mesaj de ruszr »

Buna, din interpretarea legii , titularul unei intreprinderi individuale poate gestiona propiul registru conform HG 295/2025? Sau este obligat sa incheie contract prestari servicii cu firma HR (salariatul ce il are nu poate fi desemnat responsabil , neavand studii in domeniu, deci varianta asta cade). Dar administratorul unui SRL care este si angajat al propriei firme dar nu are nici cursuri HR, nici studii economice ?

gheorghei642

Re: Reges online- peroana responsabila de completarea informatilor

#2 Mesaj de gheorghei642 »

Poate, dar trebuie sa:
- fie înregistrat cu o adresa e -mail valida;
- dețină un certificat calificat pe CNP-ul titularului;
- sa formuleze cerere de acces pe CUI-ul II, sa selecteze "Reprezentant legal ".
Aprobarea cererii se face instant pe baza datelor din identificare din evidenta ONRC.

ruszr

#3 Mesaj de ruszr »

Multumesc pentru raspuns. Da, atat titularul Intreprinderii individuale cat si administratorul acelui SRL si-au creat deja cont si au migrat pe noua platforma reges, chiar au facut deja modificarile cerute la contracte , dar eu intrebam pentru viitor, daca din interpretarea art. 3 alin 5 din HG 295/2025, nu ar reiesi ca ei nu ar avea voie ? Unii spun ca administratorii nu pot sa-si administreze singuri registrul, si atunci ma gandeam ca si cei cu PFA sau II intra in aceiasi categorie, ca nu pot doar cu salariati cu contract de munca sau cu contract de prestari servicii cu firme in domeniul HR....parerile sunt impartite.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

S-a clarificat prin norme. Prestatorii pot opera ei, fără a avea salariați.
La fel, reprezentantul legal odată ce are acces la registru poate opera el însăși în registru fără vreo restricție.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ruszr

#5 Mesaj de ruszr »

multumesc mult !

Scrie răspuns