Avantaje in natura impozabile

apalaghieg

Avantaje in natura impozabile

#1 Mesaj de apalaghieg »

Buna ziua!
Unde trebuie trecuta in statul de plata valoarea avantajelor in natura pentru care se datoreaza contributii? E vorba despre o diferenta pentru asigurare de sanatate salariat peste cei 400euro/an deductibili.
Multumesc mult!

balazse246

Re: Avantaje in natura impozabile

#2 Mesaj de balazse246 »

Le treci la "detalii" pe "alte venituri" sau la "configurare salarii" -> "procente/sume" -> "prime, depasiri de plan, alte drepturi" -> adaugi o pozitie noua si o denumesti cum iti place.

dinescug149

#3 Mesaj de dinescug149 »

ce prostie de explicatie dati aici...
"Le treci la "detalii" pe "alte venituri" sau la "configurare salarii" -> "procente/sume" -> "prime, depasiri de plan, alte drepturi" -> adaugi o pozitie noua si o denumesti cum iti place " - Nu e vorba de denumire. Este despre impozitare, mapare corecta in D112, si neafectarea sumei nete de plata.

Pute-ti fi mai explicit ??? De ce trebuie sa adaugam noi pozitie pentru Avantaj de natura salariala (ca si cum ar fi o exceptie)

Revin cu aceeasi intrebare pe care au pus-o multi si nu gasesc rezolvarea:

De ce nu este configurat astfel incat sa se faca maparea in D112 -pozitia „8.3. Avantaje în bani și în natură, din care:”

În modulul Configurație → Salarii → Procente/Sume → Prime, depășiri de plan, alte drepturi, am creat o nouă poziție cu denumirea „Avantaj medical”.

Dacă o introduc în secțiunea „Tichete/Avantaje în natură”, programul nu o taxează și nu o preia în D112 — deci nu este tratată ca avantaj impozabil.

Va rog sa ma ajutati sa introduc corect avantajul salarial impozabil
-adăugat în statul de plată al salariatului ca sumă brută impozabilă;

-inclus în baza de calcul CAS, CASS, impozit, CAM;

și vizibil în Declarația 112, la categoria „8.3. Avantaje în bani și în natură, din care:”.

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

apoi atunci dacă aici e prostie, scrie pe chat sau la saga pe mail.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

balazse246

#5 Mesaj de balazse246 »

Pentru dinescug149
Daca ai primit de altundeva o solutie mai buna, sa imi zici si mie, sa invat si eu si sa nu raman cu prostiile. ;)

ovidiuo

#6 Mesaj de ovidiuo »

@dinescug149: Încă nimic ?! Și eu aștept soluția ! Ce ți-au răspuns cei de la SAGA de la call center / help ?! 🧐

Scrie răspuns