inregistrare diurna neimpozabila in d112

buzece

inregistrare diurna neimpozabila in d112

#1 Mesaj de buzece »

Buna ziua

Am inregistrat diurna in Romania in meniul diurne din program . Am selectat plata la 31.12.2025. Cand am generat declaratia 112 am observat ca nu este inregistrata la rd. 8.4.3.
Sunt ceva setari care trebuie facute astfel incat suma sa fie preluata din Diurne si asociata salariatului in D112?

Am inregistrat manual in D112 suma diurnei la 8.4.3., la 8.4 o preia corect , dar nu modifica rd. 8 Venitul brut.

S-a ma confruntat cineva cu aceasta situatie ?

Multumesc

tudosien

Re: inregistrare diurna neimpozabila in d112

#2 Mesaj de tudosien »

Ai dat actualizare date in ecranul de salarii inainte de a genera D112?

grigorasc271

#3 Mesaj de grigorasc271 »

am inregistrat la diurne valoarea acordata de 300 lei/ zi ; pentru 2 zile , respectiv 600 lei. Apare suma de 485 ca valoare impozabila . Dar in statul de plata nu apare aceasta suma ; am dat actualizare ... si fara rezultat. Am incercat bifa din configuratii salarii ( sa apare in stat plata venitul net aferent ) ... Tot nu fuctioneaza . A mai avut cineva astfel de probleme ??

tudosien

#4 Mesaj de tudosien »

Extras din manualul SAGA, meniu DIURNE, coloana "Diurna (RON) impozabila":
Diurna (RON) impozabila - se va calcula automat cu diferența dintre valorile înscrise în câmpurile "Diurnă zilnică acordată" și "Diurnă zilnică neimpozabila", dacă valoarea diurnei zilnice acordată depășește valoarea diurnei zilnice neimpozabile. Această sumă va fi transmisă în statul de salarii, aferent lunii în care s-a înregistrat plata și se va solicita confirmarea adaugării acesteia. După confirmarea adăugării această sumă se va regăsi în panoul "Detalii" - "Diurnă impozabilă". Această suma se va transmite în statul de plată ca și sumă brută, dacă nu se bifează opțiunea "Transmite diurna impozabila în stat ca suma netă" din ecranul Configurare salarii.
Verifica daca "data platii" completata in DIURNE e in aceeasi luna cu statul generat.

Scrie răspuns