Buna ziua!
O firma care care inchiriaza masini (rent a car) are masini proprii (mijloace fixe) pe care le inchiriaza si obtine venituri. Poate sa ia de la persoane fizice masini pe baza de contract de inchiriere si sa le foloseasca in scopul activitatii de rent a car?
Cum ar putea sa procedeze? Nu are decat 2 masini proprii, iar cererea este mai mare.
Multumesc!
Contract comodat masina
-
Re: Contract comodat masina
Poate sa inchirieze, doar sa aiba drept si la subinchiriere (zic eu).
Totusi in titlu mentionezi de contract de comodat, care este cu totul altceva.
Totusi in titlu mentionezi de contract de comodat, care este cu totul altceva.
-
Am gresit. E vorba de contract de inchiriere.
Cum trebuie sa procedeze firma? Sa incheie contract de inchiriere cu persoanele fizice si sa stipuleze cu drept de subinchiriere? Trebuie declarat la Finante? Ce obligatii de plata trebuie sa plateasca firma in urma acestui contract?
Multumesc!
Cum trebuie sa procedeze firma? Sa incheie contract de inchiriere cu persoanele fizice si sa stipuleze cu drept de subinchiriere? Trebuie declarat la Finante? Ce obligatii de plata trebuie sa plateasca firma in urma acestui contract?
Multumesc!
Pai sa incheie un contract de inchiriere, pentru ce trebuie stipulat ar fi optim sa intrebi un jurist.
Persoana fizica trebuie sa le declare la finante si tot el va platii impozitele in cauza.
Unitatea va avea obligatia de a platii chiria si a mentine/intretine bunul inchiriat cum a fost la starea de la primire.
Persoana fizica trebuie sa le declare la finante si tot el va platii impozitele in cauza.
Unitatea va avea obligatia de a platii chiria si a mentine/intretine bunul inchiriat cum a fost la starea de la primire.