Se apropie data aplicarii restrangerii platilor in numerar catre persoane fizice .
Cred ca multe firme au aceasta situatie si doream sa vad daca dupa 9.05 aplic bine legea .
Am profit nerepartizat in cont 117 . Cand doresc sa ridic dividende se face AGA si se platesc in numerar dividende de cel mult 10000 lei / asociat .
Luna urmatoare aplic aceeasi procedura
Se considera ca am fragmentat operatiunea si pot s-o fac doar o data cu numerar si apoi prin banca ?
Cum procedati daca aveti solduri la aport patron ?
Va multumesc pentru raspunsuri !
dividende distribuite in numerar
Re: dividende distribuite in numerar
Fragmentarea se refera la activitati economice.
Restituirea sumelor catre cei care au imprumutat societatea se face tinandu-se cont de noile prevederi privind DOAR plafonul platilor.
Soldurile la 4551 au fost facute in baza unor contracte de creditare. Acele contracte au avut o valoare. Fiecare creditare s-a bazat pe un contract. In contract scrie (trebuia) care este suma si perioada.
Daca nu exista astfel de contract intocmiti-l chiar si retroactiv.
In mod natural contul 4551 trebuie desfasurat pe analitice, fiecare analitic insemnand o valoarea cu care asociatul/asociatii au creditat entitatea.
Exemplu de analitic:
4551.001 POPESCU
4551.001.001 ---->Credit 6500 lei cf contract nr. 1/2014
4551.001.002 ---->Credit 10000 lei cf contract nr. 2/2014
etc.
Restituirile se fac prin inchiderea acelor analitice in ordinea in care au fost create.
Daca avem solduri la patron si patronul are bani si doreste sa-si ia banii este in regula, sa-i ia ca-s ai lui.
Restituirea sumelor catre cei care au imprumutat societatea se face tinandu-se cont de noile prevederi privind DOAR plafonul platilor.
Soldurile la 4551 au fost facute in baza unor contracte de creditare. Acele contracte au avut o valoare. Fiecare creditare s-a bazat pe un contract. In contract scrie (trebuia) care este suma si perioada.
Daca nu exista astfel de contract intocmiti-l chiar si retroactiv.
In mod natural contul 4551 trebuie desfasurat pe analitice, fiecare analitic insemnand o valoarea cu care asociatul/asociatii au creditat entitatea.
Exemplu de analitic:
4551.001 POPESCU
4551.001.001 ---->Credit 6500 lei cf contract nr. 1/2014
4551.001.002 ---->Credit 10000 lei cf contract nr. 2/2014
etc.
Restituirile se fac prin inchiderea acelor analitice in ordinea in care au fost create.
Daca avem solduri la patron si patronul are bani si doreste sa-si ia banii este in regula, sa-i ia ca-s ai lui.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Multumesc pentru raspunsul legat de aport patron .
Despre dividende : este bine cum am gandit eu problema ?
Si anume sa fac distribuiri de dividende la date diferite , fiecare cu o hotarare AGA si fara depasirea sumei de 10000 lei .
Despre dividende : este bine cum am gandit eu problema ?
Si anume sa fac distribuiri de dividende la date diferite , fiecare cu o hotarare AGA si fara depasirea sumei de 10000 lei .
E bine. Hotararile AGA nu sunt conditionate de limitarea plafonelor in numerar; fiecare hotarare poate fi urmata de plata dividendelor. Si fara ca fiscul sa poata interpreta ca fragmentare in vederea eludarii plafonului. Asta nu inseamna ca cineva de pe Antifrauda nu o sa incerce, din pacate.