@balazse La inceput si eu am crezut ca e o "gaselnita" a autorului stirii. Insa cautand pe rubrica de contestatii de pe ANAF, am gasit multe cazuri inspectorii au considerat nedeductbile o serie de facturi, care printre altele nu aveau completate datele privnd expeditia, iar in opinia inspectorilor, lipsa acestor informatii inseamna ca bunurile nu au fost efectiv livrate.
De asemenea, mai exista si un recurs in interesul legii de prin 2006, care spune asa:
Consider ca, in mod gresit, unele instante nu au acordat importanta anumitor lipsuri ale documentelor justificative invocate de reclamanti, apreciind aceste elemente (ex: banca furnizorului, datele privind expeditia, etc.), ca fiind pur formale, intrucat toate mentiunile din documentele financiar-contabile, in ansamblu, atesta realitatea operatiunilor efectuate.
Pentru aceste motive, in temeiul dispozitiilor art. 329 din Codul de procedura civila, solicit admiterea recursului in interesul legii si pronuntarea unei decizii, in sensul ca: "in interpretarea si aplicarea prevederilor art.6 alin.2 din Legea nr. 82/1991 republicata, a art. 21 alin.4 lit. f) si art. 145 alin.8 lit. a) si b) din Legea nr. 571/2003, pentru aprobarea Codului Fiscal, nu se poate deduce taxa pe valoarea adaugata si nu se poate diminua baza impozabila la stabilirea impozitului pe profit, in situatia in care documentele justificative cuprind mentiuni incomplete, inexacte sau care nu corespund realitatii".
Decizia de mai sus, este corecta, insa in prezent nu mai sunt obligatorii toate acele informatii. Dar, se pare ca cei de fisca, inca aplica aceasta decizie.