Am urmatorul caz:
Achizitionez licente windows de pe site lizengo.ro.
Firma mea este inregistrata ca platitor de TVA insa nu si intracomunitar (ROI)
Firma care comercializeaza licentele prin site-ul respectiv are un cod valid de TVA in Germania si factureaza licenta de windows cu TVA 20% (TVA Romania). Pe factura am evidentiat doar codul de TVA de Germania.
Am luat legatura cu ei si mi-au comunicat ca intrucat nu sunt inregistrat in ROI, ei factureaza cu TVA romanesc pe care il colecteaza, iar in momentul in care depasesc suma de 30000 euro, sunt obligati sa-l vireze la statul roman.
Cum inregistrez aceste facturi si unde le declar? Este considerata achizitie intracomunitara? Care este articolul din codul fiscal care reglementeaza acest aspect?
Multumesc.
Speta TVA
Re: Speta TVA
... in acest caz, tu esti o persoana neimpozabila pentru firma din Germania si se incadreaza la art. 278 alin. (5) lit. h), respectiv serviciile furnizate au locul in Romania si sunt impozabile cu 20%. Pentru ca furnizorii aflati in astfel de situatii sa nu fie obligati sa se inregistreze in scopuri de TVA in fiecare tara in care presteaza servicii, din 2015 s-a implementat M1SS prin care firma din Germania declara si plateste TVA-ul la fiscul german, si apoi acesta, vireaza TVA-ul statului roman. Vezi art. 315. P.S. bineinteles, firma germana are articolele echivalente din codul fiscal geman.Firma mea este inregistrata ca platitor de TVA insa nu si intracomunitar (ROI)
Nu este achizitie intracomunitara, o inregistrezi fara T si nu o declari in 390. Doar in 394 (cred)...
Re: Speta TVA
Avand in vedere ca factura emisa are cod TVA de Germania, o pot declara in 394?
In declaratia 300 la ce rand evidentiez suma?
Pot deduce tva-ul din aceste facturi?
In declaratia 300 la ce rand evidentiez suma?
Pot deduce tva-ul din aceste facturi?