Contract civil pf 2016
Re: Contract civil pf 2016
conventiile civile sunt ocazionale asa cum ai spus.
munca cu caracter permanent, periodic, lunar, etc necesita CIM macar cu timp partial. Argument codul fiscal art.7
munca cu caracter permanent, periodic, lunar, etc necesita CIM macar cu timp partial. Argument codul fiscal art.7
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Multumesc pentru raspuns, dar nu pot incheia CIM, nu imi da voie natura meseriei sa mai am un CIM.
poti sa ai cate CIM-uri poti..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Nu se aplică chiar la toți. De exemplu, dacă-i funcționar public.
exact, sunt functionar public si e mai complicat
Si in cazul in care ,
asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc , trebuie sa faca o reparatie la terasa, poate angaja o persoana fizica pentru acesta lucrare ?
Nefiind o lucrare cu carater de continuitate si nici dependenta se mai poate incheia contract/conventie civila ?
Persoana NU ESTE inregistrata fiscal (alpinist utilitar).
Personal, mi se pare ca nu mai este posibil dar poate nu stiu eu
Va rog un sfat !
asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc , trebuie sa faca o reparatie la terasa, poate angaja o persoana fizica pentru acesta lucrare ?
Nefiind o lucrare cu carater de continuitate si nici dependenta se mai poate incheia contract/conventie civila ?
Persoana NU ESTE inregistrata fiscal (alpinist utilitar).
Personal, mi se pare ca nu mai este posibil dar poate nu stiu eu
Va rog un sfat !
- fagarasa176
Ba din contra, aceasta este situatie in care se intocmeste contract civil
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Multumesc .
Va mai rog daca se poate :
Se retin asig de sanatate 5,5% si impozit 16% si se declara in 112 ?
In acesta situatie, in saga, se introduce in ecran salariati ?
Va mai rog daca se poate :
Se retin asig de sanatate 5,5% si impozit 16% si se declara in 112 ?
In acesta situatie, in saga, se introduce in ecran salariati ?
- fagarasa176
Cred ca a'ti cam ramas in urma si cu updaturile la SAGA
Citeste AICI si AICIver 3.0.466 din 17.02.2016
1. S-a actualizat bilantul pentru societati comerciale si ONG-uri.
2. In ecranul "Furnizori", panoul "Detalii", pentru pozitiile care contin persoane fizice (au CNP-ul completat la coloana "Cod fiscal"), s-a introdus un nou tip pe impozit numit "Contract civil", necesar pentru introducerea veniturilor din contracte civile in ecranul "Intrari". Din 2016 contractele civile nu se mai introduc in ecranul "Salariati".
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Multumesc frumos.
Am citit dar nu intelegeam ce se intampla cu sanatatea (Sa-mi fie rusine) .
Am citit dar nu intelegeam ce se intampla cu sanatatea (Sa-mi fie rusine) .
Buna ziua!
La un Club Sportiv se incheie contracte civile pe perioada verii cu sportivi, antrenori si arbitrii care participa la concursuri sportive. Ei primesc o indemnizatie de sportiviv al Lotului National.
Oare este ok ca se incheie contract civil?
La un Club Sportiv se incheie contracte civile pe perioada verii cu sportivi, antrenori si arbitrii care participa la concursuri sportive. Ei primesc o indemnizatie de sportiviv al Lotului National.
[quote="todaz"]Buna ziua!
Am mai citit ca noua denumire ar fi Contract unic de prestari servicii sportive, dar chiar daca o denumim asa in Saga la Detalii tot Contract civil trebuie sa bifez.nu?
Am mai citit ca noua denumire ar fi Contract unic de prestari servicii sportive, dar chiar daca o denumim asa in Saga la Detalii tot Contract civil trebuie sa bifez.nu?
Alta nici nu e.