Buna ziua,sunt o persoana juridica si am incheiat un contract de inchiriere cu o persoana fizica,in baza acelui contract eu platesc energia electrica pe care o consum(am montat un contoar separat pt masurarea energiei consumate de catre mine cumparat de la Dedeman),contoarul general este pe numele proprietarului si factura de energie vine pe numele lui.In chitanta pe care o fac la sfarsit de luna privind chiria,pot trece ca si cheltuieli energia electrica chiar daca nu este pe numele firmei mele,sau prin ce varianta se poate scadea acea cheltuiala in contabilitate?.
Si daca se poate scadea,eu am contractul cu el de 1an si nu am scazuto niciodata in contabilitate,se poate scadea si din urma?
VA MULTUMESC
SUNT CHELTUIELI DEDUCTIBILE?
Re: SUNT CHELTUIELI DEDUCTIBILE?
In baza contractului unde ai ca obligatie plata energiei , da, energia consumata este cheltuiala deductibila.
Ce chitanta faci tu la final de luna? Chitanta incepe asa : Am incasat suma de "......", ori tu platesti, nu incasezi , tu trebuie sa faci o dispozitie de plata catre persoana cu care ai contractul si in spatele dispozitiei o copie de pe factura de energie.
Ce chitanta faci tu la final de luna? Chitanta incepe asa : Am incasat suma de "......", ori tu platesti, nu incasezi , tu trebuie sa faci o dispozitie de plata catre persoana cu care ai contractul si in spatele dispozitiei o copie de pe factura de energie.
Modelul de jos il folosesc pt plata chiriei
NR.______/_______________
CHITANŢÃ
► Subsemnatul(a) ......................................................., CNP …………………legitimat(a) cu ........ seria ......... nr. ................, eliberat/a de ....................., la data de ................, în calitate de proprietar al spatiului situat în ...................., str. .................................... nr. ........., bl. ...., sc. ...., et. ....., ap. ....., sect. ........, am primit de la ..…………..................................................., în calitate de angajat al S.C……………….., înregistrată la ONRC sub numărul J 40......., CIF ........, cu sediu social in Bucuresti, Sector .., Str ........................., suma de ............... …….lei ( .................. ........................) reprezentând contravaloarea chiriei/utilitatilor, respectiv ……………………… conform contractului de închiriere nr. ........ din data de .................., inregistrat la Administraţia Financiară sector .........
► Contravaloarea chiriei/utilitatilor este achită la data de ___________________ , pentru luna __________________/________ .
Am predat : CHIRIAª
S.C. ............................
..............................................................
(semnatura si stampila)
Am primit: PROPRIETAR
...............................................
(semnatura)
NR.______/_______________
CHITANŢÃ
► Subsemnatul(a) ......................................................., CNP …………………legitimat(a) cu ........ seria ......... nr. ................, eliberat/a de ....................., la data de ................, în calitate de proprietar al spatiului situat în ...................., str. .................................... nr. ........., bl. ...., sc. ...., et. ....., ap. ....., sect. ........, am primit de la ..…………..................................................., în calitate de angajat al S.C……………….., înregistrată la ONRC sub numărul J 40......., CIF ........, cu sediu social in Bucuresti, Sector .., Str ........................., suma de ............... …….lei ( .................. ........................) reprezentând contravaloarea chiriei/utilitatilor, respectiv ……………………… conform contractului de închiriere nr. ........ din data de .................., inregistrat la Administraţia Financiară sector .........
► Contravaloarea chiriei/utilitatilor este achită la data de ___________________ , pentru luna __________________/________ .
Am predat : CHIRIAª
S.C. ............................
..............................................................
(semnatura si stampila)
Am primit: PROPRIETAR
...............................................
(semnatura)
E o gaselnita : persoanele fizice nu au chitantiere, doar daca sunt persoane fizice autorizate.
In Saga daca operezi 612=5311 - te pozitionezi pe "DP" , introduci datele CI ale omului si ce reprezinta "c/val.chirie luna...cf.ctr...." si listezi direct din Saga dispozitie de plata cu chiria, pe care iei semnaturile.
In Saga daca operezi 612=5311 - te pozitionezi pe "DP" , introduci datele CI ale omului si ce reprezinta "c/val.chirie luna...cf.ctr...." si listezi direct din Saga dispozitie de plata cu chiria, pe care iei semnaturile.
Si tot acolo pot trece si cheltuielile cu enelu si atasez factura,adica un mic exemplu:daca factura totala de lumina este 1000lei din care mie imi revin 800lei,trec la cheltuieli 800lei lumina+chiria aferenta luni corespunzatoare?
Da, functie de ce scrie in contract ori toata suma pe 612 ori defalcata :612+605 (cu 2 dispozitii de plata).