Buna ziua,
Am preluat o firma care din verificari am constatat ca la inceputul lui Ian 2020 s-a facut o NC gresita si anume:
-la DEC 2019 SC 121 = 21.500 ,In iAN s a facut NC 121=1171 23100
121=121 -23100
va rog sa ma ajutati si sa mi spune ti daca este corect sa fac :
121=1171 -23100
121=121 23100
si apoi inreg corecta 121=1171 21500
121=121 -21500
Multumesc
EROARE NC
Re: EROARE NC
121=121 nu își are rostul și nu are nici o logică pe reglementările contabile actuale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
cum este corect sa fac inregistrarea corecta?
Nu e gresit : nu trebuie sa modifici nimic, vechiul contabil prin acea NC 121=121 cu minus si-a reglat rulajul anului 2020 - sunt f.multi contabili care fac aceste NC si nu e gresit.
stiu ca nu intodeauna cls 7-cls 6 = SD/SC 121 insa acum la decembrie diferenta este exact cea care am scris o mai sus .
Am verificat in jurnale si am constatat ca, a inregistrat o factura dupa ce a fost inchisa luna .
Acum nu prea stiu cum sa reglez acest lucru .....nu m-am lovit de asa ceva pana acum.
multumesc
Am verificat in jurnale si am constatat ca, a inregistrat o factura dupa ce a fost inchisa luna .
Acum nu prea stiu cum sa reglez acest lucru .....nu m-am lovit de asa ceva pana acum.
multumesc
fie se reface închiderea de lună, fie contul de venituri sau cheltuieli se închide manual prin 121.
Dacă e plătitor de impozit pe profit se recomandă refacerea închiderii cu probleme și recalcularea impozitului.
Dacă e plătitor de impozit pe profit se recomandă refacerea închiderii cu probleme și recalcularea impozitului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
va multumesc foarte mult pt sfat.
Sanatate multa va doresc!
Sanatate multa va doresc!