FACTURA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
gociue636

FACTURA

#1 Mesaj de gociue636 »

Buna ziua, am o societate noua , am o factura de la Finante pentru registru unic de control din 16.06, nu apare in SPV, o pot inregistra eu chiar daca nu este acolo.Multumesc

paturcai

Re: FACTURA

#2 Mesaj de paturcai »

Nu se transmit prin SPV ca doar vorbim despre Ministerul de Finante.
Pe ei nu-i controleaza nimeni
Vine Curtea de Conturi si o verifica pe femeia de serviciu daca a atarnat mopul in cui sau daca l-a lasat pe galeata. Daca l-a lasat pe galeata, se va face un proces-verbal de constatare a unei contraventii si se va da un avertisment.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

gheorghei642

#3 Mesaj de gheorghei642 »

D.G.R.F.P./A.J.F.P. pentru livrarea REGISTRU UNIC DE CONTROL au obligația emiterii facturii dar nu si a transmiterii acestora in sistemul național e-factura - D.G.R.F.P./A.J.F.P. nefiind luate in evidenta ca plătitor de TVA.
Totuși, in practica, sunt D.G.R.F.P./A.J.F.P. care emit si transmit prin e-factura, facturile pentru livrarea RUC la contribuabili, persoane juridice înregistrate la ONRC.
La cumpărători achiziția RUC este operațiune neimpozabila.

nitah

#4 Mesaj de nitah »

Buna ziua ,
Va rog frumos sa ma sfatuti cum sa fac sa apara conturile Iban pe facturile trimise pe e factura ? pt un CMI ,care emite facturi in SAGA PS ,catre un client persoana juridica ?
Am intrat pe Configyrare e factura la Formular tip 1 si cand dau trimitere factura in e factura ,nu apare in SPV -IBAN -ul ,desi daca dau tiparire de factura din Saga ,apare .
Multumesc

balazse246

#5 Mesaj de balazse246 »

Mergi la "configurare societati" si la la "cont 1" treci contul si banca.
La "iesiri" -> "tiparire" -> in partea stanga treci la fel datele si te asiguri ca in partea de sus apare "Formular facturi 1".
La "e-facturi" -> "configurare" te asiguri sa apara selectat "Formular facturi 1".

nitah

#6 Mesaj de nitah »

Buna seara ,
Am trecut la cont 1 : Cont Iban ,BANCA ,apoi la iesiri ,am completat cum mi-ati spus ,la e factura are Formular 1 ,tot asa apare factura ,fara cont iban .in spv pe e factura .

balazse246

#7 Mesaj de balazse246 »

Factura este incasata? Daca da, atunci din varii motive echipa Saga a decis ca in acele cazuri contul bancar nu trebuie sa apara.

Scrie răspuns