marketline gestiune

Chestiuni specifice extensiilor PubLine si MarketLine
balazse246

Re: marketline gestiune

#16 Mesaj de balazse246 »

Doar din curiozitate.
Cu ce te ajuta sa ai mai multe tipuri de marfuri?
De altfel, de ce doua gestiuni? Ai doua locatii diferite?
Daca discutam despre doua tipuri de produse, atunci ai fi putut crea simplu doua grupe la nivel de articole si atunci la fiecare articol ai fi setat o grupa si puteai sa generezi lista oricand pe fiecare grupa.

trifana676

#17 Mesaj de trifana676 »

Unde se creeaza grupa la nivel de articol? La tip de articol, am creat deja.
Sau, ar trebui sa inregistrez doar pe o singura gestiune 2 tipuri de grupa de articole. Mai pot face aceasta oare, fara sa fie afectat istoricul deja operat in ultima luna?

balazse246

#18 Mesaj de balazse246 »

Pentru grupa, trebuie sa mergi la "fisiere" -> "grupe" -> fila "articole" si sa creezi grupele.
Dupa crearea grupelor, trebuia sa mergi la "fisiere" -> "articole" si la fiecare articol sa asociezi la o grupa.
In mod normal trebuia sa intrebi inainte de a te apuca de treaba.
Daca ai eroare, cum ai dorii sa nu te apuci de modificari?
Acum totusi depinde despre cat de mare ii lista care trebuie corectata.

trifana676

#19 Mesaj de trifana676 »

Multumesc frumos balazse246,
Am sunat sa caut ajutor inainte de a ma apuca, dar nu am avut unde si cu cine vorbi. Se poate doar trimis mesaj prin e-mail si asteptat raspuns, apoi probabil ar fi urmat alte si alte intrebari....etc. Este putin dificil prin mail.
Ma bucur ca v-am gasit pe Dvs. Multumesc. O sa fac alte setari, si sa vedem apoi daca este totul in regula.
Multa sanatate, cu mult Spor in toate va doresc.

chirigiui509

#20 Mesaj de chirigiui509 »

Din expunerea dumneavoastră n-am înțeles exact dacă folosiți o singură aplicație MarketLine sau dacă folosiți două instanțe diferite. N-am înțeles de asemenea dacă diferențele din raportul Z sunt raportate de o casă de marcat sau de mai multe. ...și nu știm nimic despre setările de asociere a conturilor pentru vânzare.
Teoretic, dacă ați structurat articolele pe două tipuri (pentru a avea o evidență distinctă la nivelul analiticelor) n-ar mai fi fost neapărat necesară definirea a două gestiuni.
Cert este că enunțul "mărfurile vândute prin gestiunea 2 NU se preiau in raportul total Z" contravine cu teza anterioară potrivit căreia "A mers totul perfect, cu eliberare bon fiscal prin marketline, pentru oricare produs vândut-indiferent de gestiune".

Recomandări imediate:
- faceți update la ultima versiune de MarketLine;
- verificați compatibilitatea driver-ului fiscal cu aparatul AMEF (casa de marcat) și faceți un update și pentru acesta;
- verificați setările privind cotele de TVA, metodele de încasare și contul de transfer;
- simulați o vânzare, valoare mică și analizați bonul fiscal rezultat;
- generați un raport X (informativ) și analizați diferențele;
- dacă erorile persistă, solicitați suportul firmei de service să vă extragă un raport JE pentru ziua în analiză (un fișier text) și (suplimentar) analizați log-urile driver-ului fiscal.

Analizați cu atenție și meticulozitate! Detaliile fac diferența.

Succes!

Scrie răspuns