REGES ONLINE
Re: REGES ONLINE
Am descoperit o "belea" facuta din reflex. Am pus data contractelor de prestari servicii REGES 01.09.2025 si le-am incarcat la crearea conturilor angajatorilor unul pe 08.09.2025 si unul pe 09.09.2025. Deci sunt pasibil de amenda 3.000-6.000(Art.9 alin.4 lit.b HG 295) lei. Ma gandesc sa sterg conturile angajatorilor si sa le fac din nou cu date de contract modificate sa respect termenul de 3 zile lucratoare.
stroescud: Administratorul nu poate transmite nimic, chiar daca are semnatura digitala, inregistrata la ANAF.
Trebuie sa fie si "angajat"care are semnatura digitala, agreata de ANAF.
Daca un administrator, fara sa fie si angajat in firma, este gasit ca vinde la tejghea, la firma lui, este taxat cu munca la negru de catre Insp. ITM.
HG zice ..." un angajat imputernicit de administrator" poate transmite...
Adminul se angajeaza la firma sa si doar in aceasta calitate, "de angajat" poate lucra in REGES OnLine, avand si semnatura digitala agreata de ANAF.
[/quote]
Nu sunt de acord cu tine : angajatorul poate sa opereze in reges atata timp cat se pricepe si atata timp cat el raspunde in fata ITM pentru ceea ce se opereaza in Reges.
Crezi ca daca eu salariat in firma lui operez in reges balarii, raspund eu, ma amendeaza pe mine ITM-ul? NU, clar nu, amenda o primeste angajatorul. Deci cred ca angajatorul poate sa opereze in reges.
Daca un administrator, fara sa fie si angajat in firma, este gasit ca vinde la tejghea, la firma lui, este taxat cu munca la negru de catre Insp. ITM.
Adminul se angajeaza la firma sa si doar in aceasta calitate, "de angajat" poate lucra in REGES OnLine, avand si semnatura digitala agreata de ANAF.
[/quote]
Nu sunt de acord cu tine : angajatorul poate sa opereze in reges atata timp cat se pricepe si atata timp cat el raspunde in fata ITM pentru ceea ce se opereaza in Reges.
Crezi ca daca eu salariat in firma lui operez in reges balarii, raspund eu, ma amendeaza pe mine ITM-ul? NU, clar nu, amenda o primeste angajatorul. Deci cred ca angajatorul poate sa opereze in reges.
Am descoperit de ce nu mergea delegarea de la anagajator catre prestator: eu ca prestator nu cerusem acces pe contul meu de prestator(autodelegare).
Acum la delegarea de la angajator am reusit sa transmit cererea si ...., eroare:
"Reges OnlineA apărut o eroare la acordarea dreptului de acces pentru CUI/CIF/CNP XXXXX la registrul firmei având CUI/CIF/CNP XXXX! Firma având CUI/CIF/CNP XXXX nu a putut fi verificată în bazele ONRC, ANAF și IM!". Si au dreptate, unde sa verifice CNP-ul meu ca nu exista nici o firma pe el. Inteleg ca trebuia sa fac contul de prestator/contractul de prestari servicii pe CUI de PFA si nu pe CNP
Acum la delegarea de la angajator am reusit sa transmit cererea si ...., eroare:
"Reges OnlineA apărut o eroare la acordarea dreptului de acces pentru CUI/CIF/CNP XXXXX la registrul firmei având CUI/CIF/CNP XXXX! Firma având CUI/CIF/CNP XXXX nu a putut fi verificată în bazele ONRC, ANAF și IM!". Si au dreptate, unde sa verifice CNP-ul meu ca nu exista nici o firma pe el. Inteleg ca trebuia sa fac contul de prestator/contractul de prestari servicii pe CUI de PFA si nu pe CNP
-
gheorghei642
Completarea si transmiterea datelor in Registru, precum si prelucrarea acestora se realizeaza de catre unul sau mai multi salariati, desemnati prin decizie scrisa de catre angajatori, cu respectarea prevederilor legale privind protectia si confidentialitatea datelor cu carcater personal.
@gheorghei642 : eu sunt cenzor la o asociatie de proprietari unde atat presedintele cat si administratorul sunt 2 barbati in varsta care nu stiu nici sa tina mousul in mana. Cum sa stie sa inregistreze asociatia in reges si sa si completeze?! Am vorbit la ITM eu personal si le-am explicat situatia expusa si mi-au zis sa ii ajut eu si sa fac eu tot ce tine de migrare revisal-reges folosind datele lor daca am acceptul lor . Am migrat in reges si cand va fi cazul eu voi opera in reges in numele presedintelui.
-
gheorghei642
Pentru astfel de situatii, se poate apela si la un prestator - contracta serviciul de completare si transmitere datelor in Registru, prin incheierea de contracte de prestari servicii.
Daa, asociatiile de proprietari - care au 1-2 salariati, sunt plini de bani sa plateasca prestatorii de servicii!
Eu dacă am semnătură electronică pe CNP meu și îmi fac cim pe 4 ore pe lună, pot să mă ocup de reges dacă sunt împuternicit de către administratorul societății? Menționez că sunt pensionar.
Eu am cu 2 ore pe luna la mai multi angajatori mici, cu 2-3 angajati.
Tot pensionar si tot posesor de semnatura digitala.
pomparaus scrie: ↑Mie Sep 10, 2025 9:03 am stroescud: Administratorul nu poate transmite nimic, chiar daca are semnatura digitala, inregistrata la ANAF.
[/quote]
Angajatorul este si administrator al firmei.
Daca nu este angajat, este in ilegalitate.
Cand te inscri te verifica prin REVISAL daca esti angajat sau nu,
Iar firma prestatoare este verificata prin ONRC.
Se spune clar...."numai un angajat poate transmite in REGES".
Nu vreau sa intru in polemica, sa-i zapacim pe oameni, si asa sunt terminati!
Mulțumesc mult pt răspuns, @stroescud. Împuternicirea este prin notariat? Dar firmele care NU MAI au salariați? Trebuie sa se înregistreze și ele? Mulțumesc anticipat pt răspunsuri.
Imputernicirea eu am cerut-o numai prin notariat.
Au notarii tot textul necesar.
Firmele fara salariati nu mai trebuie sa se inregistreze in REGES.
Ca sa leg de eroarea primita de mine la delegare de care vorbeam mai sus. Daca m-an inregistrat ca prestator pe CNP ce sa verifice ONRC? Am intrat din nou la cei doi angajatori si am descoperit ca pot lucra/modifica contracte in registru si trimite fara prbleme. Mai mult cand accesez "Delegati" apar acolo. Deci la modul cum am lucrat eu: prestator cu CNP care a creat si conturile angajatorilor nu mai trebuie etapa cu delegarea(angajator-prestator), se face cumva automat.
Buna ziua
Pentru activare cont folosind semnatura digitala,dupa ce am trimis solicitarea , dupa atasarea documentului de confirmare, ar trebui sa primesc un mesaj imediat sau trebuie sa astept un mesaj pe email?
Multumesc!
Pentru activare cont folosind semnatura digitala,dupa ce am trimis solicitarea , dupa atasarea documentului de confirmare, ar trebui sa primesc un mesaj imediat sau trebuie sa astept un mesaj pe email?
Multumesc!