Fond Handicap

nanui

Fond Handicap

#1 Mesaj de nanui »

Buna ziua,

Va rog sa imi oferiti suport pentru urmatoarea situatie: In luna 10.2025 s-a calculat suma pentru fd. de handicap (nr. mediu salariati 62.06), dar in luna 11.2025 nu s-a mai calculat nr. mediu de salariati, nici fd. de handicap si nu inteleg de ce. Mentionez ca numarul de salariati de pe statul de plata este de 65, nu au fost CFS-uri, nici medicale.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri!

herganiec

Re: Fond Handicap

#2 Mesaj de herganiec »

Rețineți: numărul mediu de salariați ≠ numărul de salariați existenți în luna respectivă
Numărul mediu de personal se calculează pe zile, nu pe salariați existenți pe stat.
Chiar dacă aveți 65 de salariați în statul lunii 11, este posibil ca numărul mediu rezultat să fie sub 50, caz în care softul nu mai calculează obligația pentru fondul de handicap.
Numărul mediu lunar = suma salariați existenți în fiecare zi a lunii / numărul de zile ale lunii
Dacă aveți angajări la jumătatea lunii 11, chiar dacă în stat apar 65, media poate ieși sub 50.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

ciucleac

#3 Mesaj de ciucleac »

Buna ziua!
Si eu am aceeasi problema, nu s-a calculat suma pt fd. handicap in statul lunii noiembrie. In luna 10.2025 s-a calculat suma pentru fd. de handicap , dar in luna 11.2025, cand au fost angajate inca 3 persoane nu s-a mai calculat nr. mediu de salariati, nici fd. de handicap si nu inteleg de ce. Mentionez ca numarul de salariati de pe statul de plata este de 82 si am avut doar 2 persoane cu concediu medical, in total 6 zile, suportate din FS.
Nu cred ca este corect sa nu calculeze fd handicap.

Multumesc pentru eventuale raspunsuri!

draghicim924

#4 Mesaj de draghicim924 »

Buna ziua! S-a gasit un raspuns referitor la calcul fd de handicap, de ce nu se calculeaza automat? Incepand cu luna noiembrie nu il mai calculeza!!!! Am salariati in CCC, salariati angajati in luna, angajati care au plecat in luna, deci nu au luna intreaga, salariatoi in CFP.....cum calculez Fd de handicap?

Multumesc, astept un raspuns!

draghicim924

#5 Mesaj de draghicim924 »

buna ziua, a primit cineva raspuns in legatura cu fondul de handicap? ce s-a intamplat la luna lui noiembrie si decembrie, de ce nu s-au calculat?

Scrie răspuns