sediu social modificat

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
gogescua

sediu social modificat

#1 Mesaj de gogescua »

Salutare tuturor! Vă rog frumos să mă ajutați cu o îndrumare în următoarea situație:
O firmă și-a mutat sediul social din București în Ilfov (comuna Berceni). Actele au ieșit de la ONRC.

Trebuie depusă D700 (Secțiunea A ) pentru schimbarea domiciliului fiscal și transferul dosarului la Ilfov?
Sau se actualizează automat de către ANAF, prin interconectarea cu RECOM, fără să mai facem nimic?

gheorghei642

Re: sediu social modificat

#2 Mesaj de gheorghei642 »

Nu trebuie să depuneți Declarația 700 (Secțiunea A) dacă noul sediu social coincide cu domiciliul fiscal, deoarece actualizarea și transferul dosarului se fac automat de către ANAF.
Prin interconectarea sistemelor informatice între Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și ANAF, modificarea sediului social operat de Registrul Comerțului declanșează automat procedura internă de transfer. Potrivit instrucțiunilor Ordinului ANAF nr. 700, formularul se depune pentru modificarea domiciliului fiscal „cu excepția cazului în care contribuabilii își modifică domiciliul sau sediul social care reprezintă și domiciliu fiscal”.
A. Cum funcționează procedura automată
1. Notificarea automată: Odată ce s-au eliberat actele noi de la ONRC, datele sunt transmise electronic către ANAF.
2. Inițierea transferului: Fiscul de la vechiul sediu (București) generează o notificare și o transmite electronic către noul organ fiscal competent (AJFP Ilfov).
3. Preluarea dosarului: Organul fiscal de destinație din Ilfov preia dosarul fiscal al societății.Emiterea deciziei:
4. ANAF emite automat în Spațiul Privat Virtual (SPV) „Decizia de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal”.

gogescua

Re: sediu social modificat

#3 Mesaj de gogescua »

Multumesc mult!

Scrie răspuns