Forum SAGA

Aici ne tutuim, vorbim, ne imprietenim
Acum este Mar Iul 17, 2018 3:09 pm

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: registre specifice agriculturii
MesajScris: Lun Mai 16, 2011 8:54 pm 
Neconectat

Membru din: 01 Ian 1970
Mesaje: 37
Am si eu o problema. Eu efectuez contabilitate la cateva intreprinderi individuale in domeniul agriculturii. In zilele trecute cateva dintre ele au avut controale din partea DGFP. Inspectorul care a facut verificarea a cerut "Registru jurnal de productie" in care sa fie trecut cantitatea de terenuri lucrate in arenda, productia obtinuta separata pe culturi. La intrebarea ca "de unde se poate aproviziona?" a venit raspunsul "la fiecare imprimerie". Eu am incercat sa caut dar nu am gasit. Inclusiv si pe net am cautat dar fara succes.
Va rog..... daca cineva stie ceva despre acest registru....sa ma ajute..... multumesc.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mie Mai 18, 2011 6:45 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 1970
Mesaje: 18899
Localitate: Beiuş, Bihor
Poți să-i spui inspectorului ăla că e total neinformat. Poate reușește el să indice un act normativ ce reglementează un astfel de document. Eu unul știu așa: II, PFA, AF, IF liber profesioniști, sau oricine altcineva ce conduce evidență în partidă simplă, trebuie să completeze obligatoriu doar 2 registre: registrul de încasări și plăți și registrul inventar.
Contabilitatea în partidă simplă se conduce conform OMFP 1040/2004. Documentele financiar-contabilesunt reglementate de OMFP 3512/2008.
De asemenea, documentele specifice contabilității în partidă simplă sunt reglementate în OMFP 1040/2004, ordin ce spune clar că se folosesc numai acele documente necesare activității și că doar în cazul în care se dorește, se pot utiliza și alte documente decât cele prevăzute de acel ordin dar prevăzute de legislație. De asemenea se spune că dacă există legi speciale, se pot folosi și documentele prevăzute de acele legi.
Iată:
Citat:
A. Dispoziţii generale
4. Contribuabilii pot utiliza toate formularele prevăzute în prezentele norme metodologice sau numai o parte din acestea, în funcţie de elementele specifice activităţii desfăşurate.
5. Pentru determinarea veniturilor, în funcţie de natura activităţii, de frecvenţa încasărilor/plăţilor sau de felul serviciilor prestate, precum şi de alte elemente specifice activităţii desfăşurate, contribuabilii pot utiliza şi alte formulare cu regim special, care au fost aprobate prin ordine ale ministrului finanţelor publice, în baza prevederilor art. 1 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 831/1997 pentru aprobarea modelelor formularelor comune privind activitatea financiară şi contabilă şi a normelor metodologice privind întocmirea şi utilizarea acestora.
6. În funcţie de necesităţi contribuabilii pot utiliza şi alte formulare stabilite prin norme metodologice de întocmire şi utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiară şi contabilă.
7. Contribuabilii vor folosi şi alte formulare prevăzute în mod expres de acte normative care reglementează activităţi economice specifice (exploatarea masei lemnoase, prestările de servicii cu caracter internaţional, jocurile de noroc etc.).
8. În cazul utilizării modelelor formularelor financiar-contabile comune pe economie, aprobate pentru persoanele juridice, acestea vor fi completate în conformitate cu prezentele norme metodologice. În această situaţie elementele referitoare la conturi, debite, credite, semnăturile de aprobare, avizare, precum şi alte elemente similare nu se completează.

Domnul ăla "inspector", înseamnă că habar nu are pe ce lume trăiește. Nu cunoaște legislația se pare. Eu nu am cunoștință de vre-un act normativ ce să reglementeze un astfel de document ca cel solicitat de el. Nu am cunoștință nici de vre-un act legal ce să reglementeze documentul numit de unii inspectori "raport de producție" și nu am cunoștință nici de vre-un act ce să reglementeze multe alte aberații cerute de niște oameni total nepregătiți ce au ajuns să fie "organe de control".

Pentru a rezuma: solicitarea acelui organ este total nefondată, nelegală, neavenită și tendențioasă. Nu există un astfel de document și nici nu aveți vreo obligație legală de a întocmi acel document. Puteți întocmi bon de predare pentru producția recoltată, bon de consum pentru ceea ce consumați, fișă de magazie pentru produsele înscrise în bonurile de predare și facturile de vânzare.

_________________
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Imagine


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Vin Mai 20, 2011 10:18 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 05 Ian 2007
Mesaje: 1613
Localitate: Bucovina
Ei confunda "raportul de productie" cu ce ar fi situatia bonurilor de predare. Majoritate celor care spun "raport de productie"/"registrul de productie" folosesc termeni din vechiul limbaj dinainte de '89.

_________________
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
Imagine


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot], teodorescud875 şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
POWERED_BY
Translation/Traducere: phpBB România