Asa avea nevoie de ajutor intr-o problema de monografie contabila, respectiv tratament TVA pentru vanzare de gift carduri.
Societatea are contracte de intermediere cu diverse alte societati (restaurante, spalatorii auto, saloane) pentru gasirea de potentiali clienti, in sensul ca tipareste si vinde clientiilor bonuri valorice inseriate ( nu stiu daca trebuie ceva autorizatie pentru asta).
Comunica seriile si valoarea bonurilor vandute societatiilor beneficiare. Din valoarea incasatae pe bonuri retine partea sa (de ex incaseaza 10 lei 6 vireaza pentru societatea respectiva iar 4 e cistigul lui), iar restul vireaza societatii beneficiarea.
Care sunt documentel ce trebuiesc intocmite. Si cum se inregistreaza operatiile?
Va multumesc
monografie gift card
Re: monografie gift card
Va rog o parere pentru urmatoarele inregistrari referitor la operatiune:
5121=462 incasare c.v vouchere
462=5121 plata catre firma beneficiara, mai putin comisionul de intermediere
411=% -factura comision
704
4427
462=411 c.v comision
Nu stiu daca imi trebuie ceva autorizatie pentru inseriare vouchere?
Mersi
5121=462 incasare c.v vouchere
462=5121 plata catre firma beneficiara, mai putin comisionul de intermediere
411=% -factura comision
704
4427
462=411 c.v comision
Nu stiu daca imi trebuie ceva autorizatie pentru inseriare vouchere?
Mersi
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?p=54547
doar ca o parere...cred ca pe undeva ar trebui "implicat" contul 5328.
doar ca o parere...cred ca pe undeva ar trebui "implicat" contul 5328.

Si eu am vrut sa includ contul 5328, dar nu stiu unde. Ca nu achizitionez voucerele respective, ci trimit numai prin e-mail, dupa efectuarea platii si clientul listeaza; sau eventual daca doreste trimit listat prin posta.
Pentru folosirea unor astfel de "gift card-uri" intr-un magazin de haine cum as putea proceda contabil. Patronul vrea sa le foloseasca/vanda acum in perioada Craciunului. Cum inregistrez venitul din incasarea lor. Acesta nu este un venit final. Devine final in momentul in care "gift card-ul"este folosit. In caz ca nu(pana la sfarsitul promotiei) exista posibilitatea ca posesorul sa se poate prezenta sa-si recupereze banii daca nu a achizitionat nimic.
buna,
am si eu o intrebare vis-a-vis de inregistrarea voucherelor. am gasit modul de inregistrare a voucherelor din pdv al agentiei de turism, dar pentru prestatorul de servicii...unde as putea gasi o monografie...
am si eu o intrebare vis-a-vis de inregistrarea voucherelor. am gasit modul de inregistrare a voucherelor din pdv al agentiei de turism, dar pentru prestatorul de servicii...unde as putea gasi o monografie...
Ajutor inregistrare vauchere si gift card
buna ziua
firma mea vinde marfuri prin emag.EU cand facturez clientului trec pe factura marfa respetiva si gift card emag cu suma pe minus,valoarea totala a facturii este pe zero,
Emag autofactureaza pt noi o factura in care trece vauchere cumparate
Cum inregistrez?
buna ziua
firma mea vinde marfuri prin emag.EU cand facturez clientului trec pe factura marfa respetiva si gift card emag cu suma pe minus,valoarea totala a facturii este pe zero,
Emag autofactureaza pt noi o factura in care trece vauchere cumparate
Cum inregistrez?