e-factura

Scrie răspuns
herganiec

Re: e-factura

#106 Mesaj de herganiec »

apare in spv pt ca ați transmis-o greșită. nu trebuia să o modificați, trebuia stornată și transmisă in spv.
apoi făcută alta corecta cu 09.10 si o trimiti in spv (chiar daca sunt la fel)
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

serband580

#107 Mesaj de serband580 »

Acum stiu ca nu trebuia, dar e tardiv. Ce ar trebui sa fac acum ? In spv apare si prima inregistrata in 9 si cea din 14 oct. Am inteles ca ar trebui sa descarc inregistrarea din xml si apoi sa o stornez.

herganiec

#108 Mesaj de herganiec »

faceti una cu data de 14.10. care ramane asa.
apoi o stornati si aceasta o trimiteti in SPV.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

nastasoiui582

#109 Mesaj de nastasoiui582 »

Buna ziua.
Avand in vedere ca sistemul E-factura de la 1 ianuarie 2025 va fi obligatoriu si pentru persoanele fizice, ce se va intampla cu facturile emise de BOLT si UBER pe care le descarcam abea luna urmatoare? Se va mai tine cont de cele 5 zile sau cum se va intampla? Sunt curios cum va raspunde sistemul cand o singura masina de la BOLT sau UBER are in medie 500 de facturi pe luna.

iosiff

#110 Mesaj de iosiff »

Daca nu se modifica legea, tot 5 zile raman.

balana261

#111 Mesaj de balana261 »

Bună ziua! Se poate atunci când importam facturile din SpV în intrari, să nu fim nevoiți pt fiecare factura sa răspundem la mesajul "doriți cumularea pozitiilor"?

herganiec

#112 Mesaj de herganiec »

cred ca e bine așa.. unii vor cumulate cand au zeci de pozitii la fel.. altii nu.

nastasoiui582

#113 Mesaj de nastasoiui582 »

iosiff scrie: Joi Noi 28, 2024 10:29 am Daca nu se modifica legea, tot 5 zile raman.
Pai si in cazul asta, noi contabili, trebuie sa intram din 5 in 5 zile in platforma Bolt sau Uber, sa descarcam facturile si sa le trimitem?
E de noaptea mintii

chindrist

#114 Mesaj de chindrist »

Buna,
Un partener imi solicita arhiva cu semnatura si xml pt facturi emise in feb-mai 2024.
Din pacate eu nu mi-am salvat acele arhive in acele perioade.
In Saga mi le-am importat din ANAF abia de la sf lui mai 2024 (facturile se emit si transmit dintr-un alt program. eu doar le import in SAGA)
Cum as putea sa obtin acele arhive?
Exista vreo posibilitate/sansa sa le obtin?

ciucam288

#115 Mesaj de ciucam288 »

Ori din back-up ori mariti intervalul perioaderi de timp, la Iesiri va duceti in urma unde aveti nevoie, apoi click tiparire, ca PDF. Automat se genereaza in folderul \TEMP\PDF\ factura in formad pdf si xml-ul.

chindrist

#116 Mesaj de chindrist »

ciucam288 scrie: Mar Ian 21, 2025 1:47 pm Ori din back-up ori mariti intervalul perioaderi de timp, la Iesiri va duceti in urma unde aveti nevoie, apoi click tiparire, ca PDF. Automat se genereaza in folderul \TEMP\PDF\ factura in formad pdf si xml-ul.
Eu am generat cod acces SPV in saga abia dinmai 2023. Are vreo legatura cu faptul ca nu imi aduce informatiile dinainte de mai 2024?

chindrist

#117 Mesaj de chindrist »

chindrist scrie: Mie Ian 22, 2025 1:14 pm
ciucam288 scrie: Mar Ian 21, 2025 1:47 pm Ori din back-up ori mariti intervalul perioaderi de timp, la Iesiri va duceti in urma unde aveti nevoie, apoi click tiparire, ca PDF. Automat se genereaza in folderul \TEMP\PDF\ factura in formad pdf si xml-ul.
Eu am generat cod acces SPV in saga abia dinmai 2024. Are vreo legatura cu faptul ca nu imi aduce informatiile dinainte de mai 2024?

costachet

#118 Mesaj de costachet »

Buna seara !! As dori o informatie,in cat timp pot DESCARCA facturile trimitse prin SPV? Am contatat ca nu mai am facturile primite, in SPV , mai vechi de 15.11.2024 de unde le pot recupera? ( firma rap tva la trim si nu m-am ocupat de descarcari pana acum )

ciucam288

#119 Mesaj de ciucam288 »

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_RO_eFactura.pdf
6. Modalitatea de solicitare a documentelor mai vechi de 60 zile și de repostare în sistemul național RO e-Factura
În cazul în care emitentul/destinatarul constată că există documente nedescărcate, poate face o solicitare de repostare a documentelor în sistemul RO e-Factura. Această solicitare trebuie să cuprindă următoarele informații:- Număr index de încărcare (în cazul în care acesta este cunoscut);- Data documentului – așa cum este comunicată de către vânzător;- Descrierea documentului: număr factură, nume cumpărător, cod fiscal cumpărător, nume vânzător, cod fiscal vânzător. Sistemul alocă automat un număr de înregistrare a solicitării. Răspunsul la solicitare constă în repostarea în sistem a documentului solicitat și transmiterea unei notificări. Notificările sunt transmise automat la adresele de mail completate în SPV de către reprezentanții emitentului/destinatarului, dacă a fost exprimată opțiunea în acest sens.
https://www.youtube.com/watch?v=aIyR_wZFvco

chindrist

#120 Mesaj de chindrist »

ciucam288 scrie: Dum Ian 26, 2025 1:43 pm https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_RO_eFactura.pdf
6. Modalitatea de solicitare a documentelor mai vechi de 60 zile și de repostare în sistemul național RO e-Factura
În cazul în care emitentul/destinatarul constată că există documente nedescărcate, poate face o solicitare de repostare a documentelor în sistemul RO e-Factura. Această solicitare trebuie să cuprindă următoarele informații:- Număr index de încărcare (în cazul în care acesta este cunoscut);- Data documentului – așa cum este comunicată de către vânzător;- Descrierea documentului: număr factură, nume cumpărător, cod fiscal cumpărător, nume vânzător, cod fiscal vânzător. Sistemul alocă automat un număr de înregistrare a solicitării. Răspunsul la solicitare constă în repostarea în sistem a documentului solicitat și transmiterea unei notificări. Notificările sunt transmise automat la adresele de mail completate în SPV de către reprezentanții emitentului/destinatarului, dacă a fost exprimată opțiunea în acest sens.
https://www.youtube.com/watch?v=aIyR_wZFvco
Multumesc mult

Scrie răspuns