Buna ziua,
Ma confrunt si eu cu urmatoarea problema : livrez unui client produse de panificatie cu aviz de insotire marfa .Saptamanal la unul din produse se acorda discount .Cand asociez facturii avizul nu-mi preia si discountul , efectiv nu apare in lista ca sa am de unde sa-l selectez. Daca il introduc manual contul 418 ramane cu sold . Cum sa procedez?
buton asociere avize
Re: buton asociere avize
1.Discountul acordat nu este o marfa care sa apara pe aviz.Apare numai pe Factura.Daca 418 are sold inseamna ca nu am asociat cantitatile sau avem avize nefacturate.Trebuie sa le identificam.
2.Emitem Factura, click pe Asociere Avize.Selectam avizul/cantitatile Salvam.Adaug ..si aici trecem de mana selectand tip nedefinit iar la denumire trecem Discount x% , cant -1 (minus 1) cu valoarea si alegem contul (667 / 709).Sau daca avem Saga Integrat (conta+stocuri) definim Discountul in Ecranul Articole.
2.Emitem Factura, click pe Asociere Avize.Selectam avizul/cantitatile Salvam.Adaug ..si aici trecem de mana selectand tip nedefinit iar la denumire trecem Discount x% , cant -1 (minus 1) cu valoarea si alegem contul (667 / 709).Sau daca avem Saga Integrat (conta+stocuri) definim Discountul in Ecranul Articole.
-
Buna dimineata am si eu o problema la facturi asociere aviz,daca se poate sa ma lamureasca cineva:
la aviz imi apare nota asa:
371-408
4428-408
371-%
4428
378
insa la factura dupa ce fac asocierea de aviz nu imi apare nota
408-401
408-4428
4426-4427
1.Aceste note sunt corecte?
2.Avizul il trec cu tva e corect asa ?
3.La introducerea facturii la tip "nedefinit" la denumire "marfa 9%" trec totalul facturii si la cont ce ar trebui sa trec?
Pe factura este marfa pentru doua sau chiar trei avize,incerc sa le asociez pe toate imi da valoarea facturata dar la cantitate imi da -1 desi valoarea e corecta.
unde si si ce anume gresesc daca ma puteti ajuta?
va multumesc
la aviz imi apare nota asa:
371-408
4428-408
371-%
4428
378
insa la factura dupa ce fac asocierea de aviz nu imi apare nota
408-401
408-4428
4426-4427
1.Aceste note sunt corecte?
2.Avizul il trec cu tva e corect asa ?
3.La introducerea facturii la tip "nedefinit" la denumire "marfa 9%" trec totalul facturii si la cont ce ar trebui sa trec?
Pe factura este marfa pentru doua sau chiar trei avize,incerc sa le asociez pe toate imi da valoarea facturata dar la cantitate imi da -1 desi valoarea e corecta.
unde si si ce anume gresesc daca ma puteti ajuta?
va multumesc
Nota la factura apare dupa ce apesi pe "validare".
1. Da sunt corecte. De ce sa nu fie? Ma gandesc ca factura este cu "taxare inversa", nu?
2. Da.
3. Nu introduci nimic, faci asocierea, iar programul stie ce are de facut.
Unde iti da cantitate cu minus? La celula "cantitate ramasa"? Daca da, atunci lasa asa, in factura se va prelua corect.
1. Da sunt corecte. De ce sa nu fie? Ma gandesc ca factura este cu "taxare inversa", nu?
2. Da.
3. Nu introduci nimic, faci asocierea, iar programul stie ce are de facut.
Unde iti da cantitate cu minus? La celula "cantitate ramasa"? Daca da, atunci lasa asa, in factura se va prelua corect.
-
Buna dimineata
Nu este factura cu taxare inversa,sunt facturi de la furnizorii de paine care vin cu factura a doua zi in care sunt specificate avizele care cuprind acea factura
Da, la cantitate ramasa imi ramane -1 dupa ce asociez la factura doua sau chiar 3 avize.
O zi buna
Nu este factura cu taxare inversa,sunt facturi de la furnizorii de paine care vin cu factura a doua zi in care sunt specificate avizele care cuprind acea factura
Da, la cantitate ramasa imi ramane -1 dupa ce asociez la factura doua sau chiar 3 avize.
O zi buna

Nota contabila 4426=4427 se face la "taxare inversa", insemna ca ceva nu ai facut corect.