inregistrare in forum

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
balazse246

Re: inregistrare in forum

#16 Mesaj de balazse246 »

Daca procedezi asa cum ai mentionat, atunci vei avea pozitii in RJIP pentru care nu ai document, daca asta doresti atunci faci cum doresti.

auricas

#17 Mesaj de auricas »

Buna ziua! Un PFA cu sediul in Roamania, cu activitate de ride sharing, incarca periodic masina electrica, de la o statie din Romania. Primeste in aplicatie factura, cu TVA de la o firma cu sediul in Italia. Mentionaz ca PFA ul are cod de tva intracomunitar. In acest caz, fiind achizitie intracomunitara de servicii, PFA ul va trebui sa declare prin D301 achizitie si, sa plateasca lunar TVA? Este prima luna cand ma lovesc de aceasta situatie si, nu as vrea sa gresesc. Va multumesc pentru raspuns!

herganiec

#18 Mesaj de herganiec »

Pentru că aveți cod de TVA intracomunitar, trebuie să-l comunicați furnizorului și să cereți facturi fără TVA.
Din acel moment, veți avea obligația lunară de a depune D301 și de a plăti TVA în România pentru fiecare factură (dacă sunteți doar înregistrați în regim special, nu plătitori normali de TVA).
deci
-dacă furnizorul din Italia vă facturează corect fără TVA, dvs. aveți obligația să autofacturați TVA în România, să depuneți D301 lunar și să plătiți TVA-ul aferent.
-Dacă acceptați facturile cu TVA italian, nu depuneți D301, dar pierdeți acel TVA pentru că nu îl puteți deduce.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

auricas

#19 Mesaj de auricas »

Va mulțumesc frumos, pentru raspuns!

mugescuf964

#20 Mesaj de mugescuf964 »

Buna ziua, ma puteti ajuta intr-o problema?
Incerc sa inregistrez o factura de la TIKTOK Informations din UK, iar in momentul in care incerc sa creez furnizorul, la verificarea codului de TVA GB485763736 imi apare mesajul ca nu se gasesc informatii despre acest cod., implicit nu apar informatiile in D301. Precizez ca firma este neplatitoare de TVA si are cod intracomunitar de TVA. Multumesc

balazse246

#21 Mesaj de balazse246 »

Mai verifica o data acel CIF, deoarece nu pare a fi valid.
De altfel, precis ca factura este fara TVA?

roncovf

#22 Mesaj de roncovf »

GB nu (mai) este in UE. Nu puteti verifica codul, nu apare in VIES.

balazse246

#23 Mesaj de balazse246 »

Eu l-am verificat pe BG, din greseala. :oops:

paduretul180

#24 Mesaj de paduretul180 »

Firma in lichidare .Certificat de mentiuni pentru dizolvare cu lichidare simultana inregistrat la ONRC in data de 26.09.2025 dar Hotararea AGA nu a fost publicata in monitorul ofical cum procedez cu situatiile fiscale ce trebuie intocmite pe cele doua etape respectiv s1004 si s1039 ?

birom

#25 Mesaj de birom »

depasire plafon tva noiembrie 2025 cu 1000 de lei, de ce apare atentionare in program, ca am obligatia de a inregistra in scopuri de tva?

gheorghei642

#26 Mesaj de gheorghei642 »

paduretul180: Practic, accesati direct pagina dedicată Monitorului Oficial Partea a IV-a pe site-ul oficial, sa presupunem 04.12.2025, sub randul Partea a IV-a, exista un buton cu : Cauta publicare profesionisti, apasati,>>>> se deschide un ecran unde se completează exact un singur criteriu de căutare: fie CUI, fie Nr Înregistrare MO ( recomandat CUI). Rezultatele se afișează instant cu cele mai recente anunțuri, limitate la 10, într-un tabel.

tudorachee

Cum reduc mărimea în GB a aplicatiei mele Saga

#27 Mesaj de tudorachee »

Nu reusesc să pun o întrebare, am abonament.
Cum reduc mărimea în GB a aplicației mele Saga ? Are din perioada 2010-2025 7,52 GB plus fisierele TEMP, NFC71.dll și Setup C ? Să o salvez pe alt disc și urmatoarele variante pe care le mai salvez preventiv să fie mai mici ca mărime în GB?
In aplicația Saga am lucrat 5 ani, (vorbesc de o singură firmă, de aceeași firmă) apoi am încărcat iar soldurile inițiale să ocupe aplicația mai putin spatiu pe disk. Acuma bazade date o am din 2010 cind am introdus soldurile initiale la 01 ian 2010, deci am taiat baza de date ca pe un tort. Acuma am depus declarația 205, bilanțul și declaratia 101, firmă fără angajați.
Am facturi înregistrate și transmise în e-Factura în trimestrul I 2026.
Să încerc să descarc aplicația Saga goală și să încarc soldurile din bilanț sau cele din balanța din trimestrul 1 2026 după ce transmit la Anaf declaația 100 si declarația 406, nu știu dacă î-mi va afecta ceva în viitor, bilanțul viitor pe anul 2026 sau altceva și să nu funcționeze din această cauză?

ciucam544

Re: Cum reduc mărimea în GB a aplicatiei mele Saga

#28 Mesaj de ciucam544 »

tudorachee scrie: Mar Mar 17, 2026 7:11 pmCum reduc mărimea în GB a aplicației mele Saga ?
De cele mai multe ori intr-un folder saga cel mai mult spatiu ocupa subfolderele salv_bd si Actualizari.
Personal eu nu mai folosesc acel folder si backup-ul prin procedura de salvare din programul saga.
Am pus aici pe forum si ceva scripturi de backup pentru folderul saga fara acele subfoldere. ( cautati pe forum ScriptBackup_FolderSAGA )
Cel mai bine imi lasati un mesaj privat cu date contact si incerc sa va lamuresc cum sa optimizati spatiul pe disk, ce e important la backup de saga, ce se aduna in plus in timp, s.a.m.d.

Scrie răspuns