Trecere de la micro la profit cu 01 iulie 2016

tobosv790

Re: Trecere de la micro la profit cu 01 iulie 2016

#16 Mesaj de tobosv790 »

Din cate stiu in noul Cod Fiscal se modifica prevederea anterioara. Daca treci , de exemplu la 01 nov 2016 la impozit pe profit acesta se calculeaza incepand cu trimestrul in care se constata depasirea plafonului deci in acest caz 01.10.2016. Inainte, pana in 2015, se recalcula incepand cu 01.01.2016. Dar nu stiu articolul, cred ca e pe la capitolul cu "Impozit microintreprinderi".
Referitor la pariu: Pariul era de fapt cu tine @BalazsE, nu cu @roncovf si desi pare ca l-am pierdut de fapt l-am castigat. Pentru ca am aflat ce voiam: Esti cu 1. Mersi. :wink:

zaineal

#17 Mesaj de zaineal »

"
Eugenia
September 14th, 2016 at 11:44 | #80 Reply | Quote
Buna ziua! Am o micro care depaseste CA de 100000 euro in luna august. Pana acum soldul contului 121 este pe debit. Am inteles ca in 2016 impozitul pe profit la trecerea de la micro se calculeaza incepand cu trimestrul in care se depaseste si nu de la inceputul anului. Atunci ce fac cu pierderea inregistrata in 121 si in 117 de anul trecut? se mai recupereaza? Multumesc frumos

Cristi
September 14th, 2016 at 13:21 | #81 Reply | Quote
Se va recupera din profitul contabil, dar nu reprezintă o pierdere fiscală, deductibilă la determinarea profitului impozabil.
"
http://www.sagasoftware.ro/?p=1522

roncovf

#18 Mesaj de roncovf »

Incepand din 2016:
Art. 52 (4) Calculul și plata impozitului pe profit de către microîntreprinderile care se încadrează în prevederile alin. (1) și (3) se efectuează luând în considerare veniturile și cheltuielile realizate începând cu trimestrul respectiv.

Pana acum:
Art. 112^6 Calculul şi plata impozitului pe profit se efectuează începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre limitele prevăzute în prezentul articol, luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal. Impozitul pe profit datorat reprezintă diferenţa dintre impozitul pe profit calculat de la începutul anului fiscal până la sfârşitul perioadei de raportare şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat în cursul anului respectiv.

tobosv790

#19 Mesaj de tobosv790 »

QED. Ceea ce era de demonstrat.

ionpopag

#20 Mesaj de ionpopag »

ART. 52

Reguli de ieşire din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderii în cursul anului
(1) Dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 100.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta datorează impozit pe profit, începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre aceste limite.
----------
Alin. (1) al art. 52 a fost modificat de pct. 7 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 50 din 27 octombrie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 817 din 3 noiembrie 2015.
(2) Limitele fiscale prevăzute la alin. (1) se verifică pe baza veniturilor înregistrate cumulat de la începutul anului fiscal. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exerciţiului financiar precedent.
(3) Microîntreprinderile care în cursul unui trimestru încep să desfăşoare activităţi de natura celor prevăzute la art. 48 alin. (6) datorează impozit pe profit începând cu trimestrul respectiv.
(4) Calculul şi plata impozitului pe profit de către microîntreprinderile care se încadrează în prevederile alin. (1) şi (3) se efectuează luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate începând cu trimestrul respectiv.

Scuze,m-am trezit si eu acum,cam tarziu.Fac precizarea ca si programul ia in calcul perioada conf.legii dupa ce am adaugat schimbarea respectiva in detalii impozit si tva.O zi buna sa aveti.

Scrie răspuns