Impozit pe profit platit mai mult decat obtinut

lupitus

Re: e factura

#16 Mesaj de lupitus »

buna seara!
explicati - mi va rog cum este cu codul 751 pe factura.
se preia automat

lupoum147

Re: Impozit pe profit platit mai mult decat obtinut

#17 Mesaj de lupoum147 »

buna ! Am pierdere an prec 10000 lei , profit trim 1 an curent 11000 lei trim 2 si 3 profit zero iar in trim 4 o pierdere de 5000 lei . Declaratia101 da profit (cumulat comform legii ) pe an curent de 6000 lei . Am pierdut pierderea an precedent in trim I an curent pt luarea in calcul ?

de aici intrebarea reportarea pierderilor pe 5 ani se ia in calcul la sfarsitul anului unde rezulta sau trimestrul unde s-a facut (cazuri diverse ) multumesc !

pinteae

Re: e factura

#18 Mesaj de pinteae »

lupitus scrie: Vin Noi 28, 2025 2:48 am buna seara!
explicati - mi va rog cum este cu codul 751 pe factura.
se preia automat
Da, daca este operata incasarea cu bon fiscal.
Eugen Pintea

pinteae

#19 Mesaj de pinteae »

I. Banuiesc ca te referi la profit/pierdere fiscala, nu la cea contabila. Daca este asa, atunci situatia este urmatoarea:
1. La calculul imp.pe profit din trim.I ai recuperat suma de 7.700 lei, din perderea fiscala de anul anterior;
2. Date fiind cifrele, pentru trim.II si III nu se recalculeaza impozitul pe profit, implicit pierderea fiscala de recuperat;
3. La calculul imp.anual, avand in vedere faptul ca profitul fiscal este in suma de 5.000, pierderea fiscala recuperata, va fi de 3.500 lei.
II. Avand in vedere faptul ca pierderea fiscala se stabileste prin intermediul formularului 101, la calcul impozitului pe profit datorat anticipat, pentru fiecare termen de raportare (trimestru, respectiv an), te raportezi la pierderea stabilita prin formularele 101 din ultimii 5 ani incheiati.
Eugen Pintea

lupoum147

#20 Mesaj de lupoum147 »

!!!???

lupitus

#21 Mesaj de lupitus »

buna seara!
am o factura fizic,- achizitie piese SLOVACIA
Ce regim are?
o inregistrez normal, dar cu taxare inversa?
multumesc!

herganiec

#22 Mesaj de herganiec »

Da — pentru achiziții intracomunitare de bunuri (cum este factura de piese din Slovacia), regimul este taxare inversă în România, cu condiția ca:
Furnizorul din Slovacia să fie înregistrat în scopuri de TVA în Slovacia (SK-...). Tu să fii înregistrat în ROI / VIES (cod valid RO-...).
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

Scrie răspuns