uau ! Tomac, avand in vedere ca oricum o sa trebuiasca firman de la Inalta UE (si nu se misca aia asa repede..au ei problemele globale ale UE, gen Grecia si Spania), plus ca daca vor sa fie simandicosi ar trebui respectate alea sase luni din CF, cred ca e mai mult decat binevenit, punctul de vedere al unei persoane ce s-a dovedit a fi un fin analist, al masurilor fiscale luate de-a lungul anilor de onor guvern (MFP in particular).
In ceea ce ma priveste, nu cred ca aceasta masura (TVA la incasare/plata) chiar o sa sprijine mediul de afaceri (marea evaziune, clar nu este in intervalul respectiv).Cred ca va lovi in firmele mici ( firmele mici isi desfasoara activitatea numai pe baza de numerar).Mai mult, practic statul va credita pe cei ce il indatoreaza (marea majoritate a imm-urilor au activitati de import export).
Sau un alt scenariu, ar fi ca adevaratul beneficiar sa fie ...statul !! Scad incasarile de TVA...dar...vor scadea si rambursarile !(aici..ar trebui sa caut niste date despre masa monetara etc...).Fireste pentru acest scenariu, ar trebui date despre arieratele statului, coroborate cu prognozele economice in scadere....inertia fenomenelor economice....etc...
Pe scurt cred ca e o masura care ar putea functiona cu rezultate benefice, doar intr-o societate cu economie sanatoasa,....nu e cazul Romaniei.