organizare evidenta contabila saga, va rog, un sfat

popad70

organizare evidenta contabila saga, va rog, un sfat

#1 Mesaj de popad70 »

Va rog, am nevoie de sfaturile dvs. referitoare la urmatoarea problema:
-o agentie de turism cu 2 puncte de lucru deschise in alte localitati decat cea de sediu, dar cu obiect de activitate cel de baza (ag. turism), isi deschide inca un punct de lucru in alta localitate decat cea de sediu, punct de lucru care inseamna de fapt un hotel cu restaurant, bar si deocamda atat (un complex turistic).
-Eu am organizat contabilitatea pe sediu si pe cele 2 puncte mai vechi pe grupe.
1-Nu stiu insa, cum sa organizez contabilitatea pentru complexul nou deschis.Am nevoie musai de o evidenta separata pentru acesta, pe gestiuni (hotel, bar, restaurant), dar si pe total complex.Vreau balanta separata pentru acesta.
2-Ce fel de gestiuni ar trebui sa fac pentru complexul turistic (hotel, bar, restaurant) global valorice sau cantitativ valarice?
3-Exista posibilitatea de a introduce un nou client in saga doar pentru complexul turistic, pe cuiul punctului de lucru si apoi sa import pentru balanta generala, notele contabile?
4-Decontarea intre agentia de turism, care factureaza clientul pentru un sejur in complex si complexul turistic, cum o pot rezliza?

Nu am folosit pana acum gestiuni global valorice; am sa studiez manualul si subiectele de pe forum si apoi, voi apela la dumneavoastra daca mai am nelamuriri.
Multumesc mult, mult de tot pentru ajutor!

balazse

Re: organizare evidenta contabila saga, va rog, un sfat

#2 Mesaj de balazse »

1. Daca vrei balanta separata, atunci trebuie sa creezi o grupa noua, dar de ce ai nevoie de balanta?
3. Poti sa introduci o noua unitate unde la "configurare societati" -> "setari diverse" -> "indice de filiala" sa introduci o litera si sa bifezi pentru ce doresti sa se aplice si atunci mai usor se face importul adica nu se suprapun furnizorii si clientii, dar atentie mare ca sa fie completat intotdeauna la clienti/furnizori campul "cod fiscal". De altfel, acel CUI ma gandesc ca l-ai primit pentru faptul ca ai depasit nr de angajati si il vei folosii la D.112 si nu v-a trebui sa tii evidenta separat, adica ca o unitate separata.
4. Cum adica "decontarea"? Tranzactia se realizeaza in cadrul unitatii si nu intre doua unitati distincte.

Scrie răspuns