PFA - are un teren de fotbal cu gazon artificial si un minibar (doar sucuri si bere). Nu are un orar anume, ci va lucra pe baza de programari telefonice. Asta inseamna ca poate intr-o zi sa fie deschis intre orele 18-22 sau 22-23, poate trec zile intregi fara sa aiba programare sau sa aiba programari multe pe veekenduri etc. Nu este situat intr-o zona cu vad bun care sa-i permita un program fix.
1-In aceste conditii ce CIM pot face pt. cele 2 persoane ce vor fi angajate? Avand in vedere ca vor lucra in functie de programarile facute.
2-Este nevoie de ORAR aprobat de Primarie si afisat?
3-Fiind PFA, are nevoie de Facturier inregistrat la finante sau se merge pe modelul SRL-urilor, deci cu numerotare prin decizie interna? (pentru cazul in care se va solicita facturi de catre clienti)
Multumesc
PFA - diverse
Re: PFA - diverse
1. Cu timp parțial și repartizare inegală. Să menționeze clar în contractul de muncă faptul că se prezintă la muncă la solicitarea expresă a angajatorului. Să facă o estimare a perioadei în care e posibil să lucreze persoanele. Recomandabil să stabilească salariu orar nu lunar.
2. Aici e mai dubios. Orice activitate de comerț sau servicii are nevoie de așa ceva. Dar cred că poate notifica primăria că funcționarea în cadrul orarului anunțat nu este continuă.
3. Casă de marcat. Bonuri fiscale, nu facturi. Facturi la cerere. Facturi numerotate prin decizie internă.
2. Aici e mai dubios. Orice activitate de comerț sau servicii are nevoie de așa ceva. Dar cred că poate notifica primăria că funcționarea în cadrul orarului anunțat nu este continuă.
3. Casă de marcat. Bonuri fiscale, nu facturi. Facturi la cerere. Facturi numerotate prin decizie internă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc de raspunsul prompt si la obiect. Cu orarul vom vedea cum scoatem la capat... In rest, pct. 1 si 3 e clar.
Legat de PFA...
Pentru a promova terenul, in August se va organiza un miniturneu de fotbal pt amatori, cu scop caritabil. In acest sens s-a ajuns la o intelegere prealabila cu o fundatie pt copii. Conform intelegerii, taxa de participare la turneu va merge la fundatie.
Eu cred ca cel mai corect ar fi ca fundatia sa elibereze chitantele pentru taxa de participare, nu? Ca daca incaseaza PFA-ul, va deveni venit al lui si ar trebui sa impoziteze...
Pentru a promova terenul, in August se va organiza un miniturneu de fotbal pt amatori, cu scop caritabil. In acest sens s-a ajuns la o intelegere prealabila cu o fundatie pt copii. Conform intelegerii, taxa de participare la turneu va merge la fundatie.
Eu cred ca cel mai corect ar fi ca fundatia sa elibereze chitantele pentru taxa de participare, nu? Ca daca incaseaza PFA-ul, va deveni venit al lui si ar trebui sa impoziteze...