Contracte de munca

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
garbaceab

Contracte de munca

#1 Mesaj de garbaceab »

Buna ziua stimati colegi, am si eu o intrebare poate ma ajuta cineva....am incheiat un contract de munca cu norma de 8 ore la o firma , intrebarea e mai pot incheia cu alte 4 firme contracte cu norma de cate 4 ore? asta ar insemna ca lucrez 24 /zi , e posibil ? e legal ? care sunt conditiile ? Multumesc anticipa.

eugen01

Re: Contracte de munca

#2 Mesaj de eugen01 »

Pai in baza art. 35 din Codul Muncii:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

raspunsul nu poate fi decat da, putem avea CIM-uri ...fara numar.Norma de munca nu inseamna ca e musai sa fiu prezent la locul de munca.Doar sa avem grija ca doar intr-un singur loc avem functia de baza, si sa nuntam in celelalte parti.
(a mai fost discutat in forumul de salarii, mult mai copios dar nu mai gasesc topicul respectiv)

fagarasa176

#3 Mesaj de fagarasa176 »

Poate sa aiba cu 8 ore/zi contracte fara numar
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

dragomirt

#4 Mesaj de dragomirt »

Conform legii da.
Nu se specifica nicaieri sa nu se depaseasca un anumit numar de ore pe zi.

garbaceab

#5 Mesaj de garbaceab »

Va multumesc pentru toate raspunsurile stimati colegi, deci putam lucra si 48 de ore cu conditita sa ne trezim devreme :))

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

Pai..cum altfel? Unii pot :
1. Link1
"Șeful ANAF susținea că oferta casei de avocatură a fost subevaluată, ca a fentat Legea achizițiilor publice și că ziua de muncă, în unele cazuri, avea între 19 și 24 de ore. "

2. Sau daca suntem masini:
PresePerpetuumMobile
"Din procesele verbale de recepţie calitativă a ridicării unor grinzi independente (nu ne întrebaţi ce-s alea grinzi independente, că nu ştim nici noi, ci doar cităm din raportul Curţii de Conturi) şi, bineînţeles, a coborârii acestora, rezultă că presele au funcţionat în perioada 11.06.2012-28.06.2012, 17 zile. Pe facturi, însă, apar 2.880 de ore lucrate cu aceste prese, în acelaşi interval, .... că săracii mecanici de prese nici nu puteau să ia masa, darămite să plece să se culce. Facturile, însă, se ridică la 1.131.967,76 lei "

:shock: :roll:

Scrie răspuns