FACTURA EXTERNA

bulzanv

FACTURA EXTERNA

#1 Mesaj de bulzanv »

sint firma inregistrata ROI, platitoare de TVA, sediul in RO ,am emis factura unei firme din austria platitoare de TVA cod VALID,pe factura am specificat neimpozabil in RO dar nu am scris conform carui art.di cod fiscal si nici nu stiu la ce tip sa o inreg in Saga la factura,taxare inversa, sa o cuprind in d 390?
multumesc pt raspuns

tomac

Re: FACTURA EXTERNA

#2 Mesaj de tomac »

Nu se emit facturi cu taxare inversă în aceste cazuri. O înregistrați ca factură. Pur și simplu. La tip alegeți "Factură", "Excepții" dacă e vorba de servicii ce se încadrează la excepții sau "S - scutit cu drept de deducere" în funcție de ceea ce facturați. Dacă facturați bunuri, folosiți factura, dacă facturați servicii la fel factură sau excepții. Sunt mai multe variante în funcție de ce se facturează.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bulzanv

#3 Mesaj de bulzanv »

la denumirea marfiii este scris Prestari servicii cf contract (transport marfuri international)Mai precis acest client din austria a inchiriat TIR uri de la firma romineasca pt a transporta marfa acolo in austria-germania-franta-italia

multumesc

mireav

#4 Mesaj de mireav »

Buna ziua,
am primit o factura din China care cuprinde marfuri (5 articole). La unul din articole in Invoice scrie: 10piese+1 gratis =385USD.
In Declaratia Vamala la acel articol sunt trecute 11piese(423.50 USD) pentru care s-au platit taxe vamale+tva.Cum sa inregistrez acea piesa gratis astfel incat sa imi dea totalul din factura care este egal cu cel din Invoice?

septimiuv

#5 Mesaj de septimiuv »

o inregistrezi fara pret

vargaa

#6 Mesaj de vargaa »

Am primit o factura cu marfa din China. Am platit tva si taxe vamale. Stiti ce declaratii trebuie sa depun pt aceata factura? Si cum ar trebui sa inregistrez factura si tva-ul plus taxe vamale?

mireav

#7 Mesaj de mireav »

Buna seara,
am o factura de la Atlassib Italia (ne-a transportat un plic din Italia) pe care am inregistrat-o ca pe celelalte facturi intracomunitare,cu taxare inversa.Nota contabila generata este 624-401.Este corect?

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Nu este corect, daca discutam de achizitie intracomunitara trebuia sa ai nota contabila 4426=4427.
Pentru a inregistra corect documentul citeste aici postarea lui TomaC (23 Mai 2014 15:58):
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... hilit=4426

Scrie răspuns