Angajare firma de constructii

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bereschi

Angajare firma de constructii

#1 Mesaj de bereschi »

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati, am cateva nedumeriri:
1. Se poate face angajarea unui muncitor la 2 firme de constructii, cu cate 4 ore? Cum stabilesc salariul corect? Va fi 900 lei:2, adica 450 lei?
2. Cum stabilesc salariile pentru diferite posturi? Poate fi salariul minim indiferent de atributii si studii? Se acorda sporuri?
3. Pentru ca se lucreaza la reabilitarea unui drum comunal, iar pe perioada iernii vor stagna, cum trebuie sa fac contractul de munca? Pe perioada determinata, de exemplu pana la 08.11. 2014, iar in primavara fac act aditional sau sunt clauze specifice?
4. Aceeasi firma de constructii are autorizatie pentru amenajarea salilor pentru nunti (nu stiam ca se poate :) ) Am facturi cu tesaturi, funde etc. Le inregistrez in 303 si le dau in folosinta la momentul cuvenit? Iar servetelele banuiesc ca in 3028, nu?

Multumesc !

herganiec

Re: Angajare firma de constructii

#2 Mesaj de herganiec »

1. Da. ceea ce ati scris e minim de la care puteti merge in sus.
2. Negociere. Da, Daca cosiderati necesar (ex lucreza de noapte, sau in coditii nocive, etc) altfel nu e obligatoriu.
3. CIM perioada nedeterminata, iar in perioada cand nu se lucreaza puteti face suspendare. Sau altii procedeaza cu 75%.
4. Daca le cumparati si le si consumati toate (nu raman pe stoc in magazie) le puteti face direct pe consum. Daca aveti evidenta cantitativ-valorica cu fise de magazie atunci faceti cum ati zis.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

bereschi

Re: Angajare firma de constructii

#3 Mesaj de bereschi »

Multumesc frumos!

Scrie răspuns