Produse finite cu adaos

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
dinur932

Produse finite cu adaos

#1 Mesaj de dinur932 »

Am urmatoarea situatie :

Restaurant - Productie - produse finite
Bar - marfa

Materiile prime le am pe gestiune productie
Marfa - pe bar

Problema apare in situatia in care de ex Vin - este si marfa si materie prima.Initial fac intrarea doar pe o gestiune .
Astfel imi apare in Raport de gestiune Bar ,la care ar trebui numai marfa , Raport de productie pe intrari si Bon consum ingrediente (materii prime) la iesiri.

Precizez ,contabilitatea se face in alt program ,iar eu primesc listarile si centralizez in Saga.

Cum sa fac notele contabile pentru aceasta situatie ?

Multumesc !

fagarasa176

Re: Produse finite cu adaos

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Faci doua articole vin ficare cu alt tip...
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

dinur932

#3 Mesaj de dinur932 »

Da , normal ca asa as fi facut .Dar nu stiu de la inceput ce va fi si practic intra intr-o singura gestiune .Iar apoi se foloseste in productie.
Fac o nota de transfer din marfa in materie prima ,dar intrebarea mea este daca este corect sa-mi apara in Raportul de gestiune - bon de consum ingrediente si raport productie ( practic este produs finit cu adaos )

Multumesc !

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

e normal. din moment ce marfa doriti sa o folositi ca materie prima trebuie sa o transferati de pe un cont pe altul..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Sau introduci la intrari un aviz fictiv denumit "transfer" (unde la furnizor la cont analitic vei trece 482) unde pe o pozitie stornezi intrarea pe marfa cu adaosul comercial, iar pe randul urmator il treci pe materie prima. Astfel materia prima o sa fie la pret de achizitie si nu la pret marit cu adaosul comercial. Asta daca evidenta la marfa este la pret de vanzare.

Scrie răspuns