CIM administrator
CIM administrator
Buna ziua, am urmatoarea situatie: srl cu doi asociati, unul fiind si administrator, decide ca sa fie inlocuit administratorul, aceasta noua persoana nu va fi si asociat in firma, ci doar administrator. In aceasta situatie, noul administrator NU poate avea CIM la firma, dar poate lucra oricand si oricat pentru firma, este corect? Concret, va sta la magazin in locul vanzatoarei si va administra toata afacerea. Va fi singura persoana prezenta la magazin si nu vrea sa aiba probleme in cazul unui control ITM.Multumesc
Re: CIM administrator
Unde scrie ca NU poate sa aiba CIM?
Pentru efectuarea activiatatii de administrare nu este nevoie de contract, dar pentru activitatea de vanzator totusi cred ca ar fi cazul sa aiba contract.
Dupa parerea mea personala ar trebui sa ii incheiati un CIM.
Pentru efectuarea activiatatii de administrare nu este nevoie de contract, dar pentru activitatea de vanzator totusi cred ca ar fi cazul sa aiba contract.
Dupa parerea mea personala ar trebui sa ii incheiati un CIM.
Buna seara, va multumesc pentru raspuns. Pe un alt forum am gasit:
`` In legea 31/1999 actualizata regasiti urmatoarele prevederi:
Art. 137^1. - (1) Administratorii sunt desemnaţi de către adunarea generală ordinară a acţionarilor, cu excepţia primilor administratori, care sunt numiţi prin actul constitutiv.
(2) Candidaţii pentru posturile de administrator sunt nominalizaţi de către membrii actuali ai consiliului de administraţie sau de către acţionari.
(3) Pe durata îndeplinirii mandatului, administratorii nu pot încheia cu societatea un contract de muncă. În cazul în care administratorii au fost desemnaţi dintre salariaţii societăţii, contractul individual de muncă este suspendat pe perioada mandatului. ``
Este corect sau nu? Noul administrator va fi singura persoana care va lucra la bar, adica va servi clientii si va incasa banii, va face NIR si va raspunde de toata organizarea si functionarea firmei. Multumesc.
`` In legea 31/1999 actualizata regasiti urmatoarele prevederi:
Art. 137^1. - (1) Administratorii sunt desemnaţi de către adunarea generală ordinară a acţionarilor, cu excepţia primilor administratori, care sunt numiţi prin actul constitutiv.
(2) Candidaţii pentru posturile de administrator sunt nominalizaţi de către membrii actuali ai consiliului de administraţie sau de către acţionari.
(3) Pe durata îndeplinirii mandatului, administratorii nu pot încheia cu societatea un contract de muncă. În cazul în care administratorii au fost desemnaţi dintre salariaţii societăţii, contractul individual de muncă este suspendat pe perioada mandatului. ``
Este corect sau nu? Noul administrator va fi singura persoana care va lucra la bar, adica va servi clientii si va incasa banii, va face NIR si va raspunde de toata organizarea si functionarea firmei. Multumesc.
Acum discutam despre un SA sau un SRL? Deoarece citatul se refera la un SA si nu la un SRL.
Buna dimineata, aveti dreptate, actionarii sunt la SA, deci considerati ca ar fi indicat ca administratorul care nu e asociat la firma sa aiba contract de munca pentru a lucra la firma? Ar fi corect cod COR 242111 Administrator societate comerciala daca nu are studii sueprioare? Multumesc
e ok. Nu e precizat niciunde ca administratorul trebuie sa aibe studii superioare.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
buna ziua,in legatura cu CIM pt administrator,daca seful unei societati vrea sa isi plateasca pt cartea de munca,trebuie sa isi faca contract si sa plateasaca la fel ca si pt un salariat sau trebuie platit doar la asigurari?multumesc
Daca isi face contract pe unitate atunci unitatea va supoerta cheltuielile, dar poate sa incheie un contract cu Casa de Pensii si poate sa-si creeze un stagiu de cotizare, in acest caz va merge din buzunarul lui.