concediere urmata imediat de reangajare?

comand279

concediere urmata imediat de reangajare?

#1 Mesaj de comand279 »

Buna ziua, am o ferma de bovine caruia i s-a suspendat activ de colectare si vanzare bovine de cand cu boala limbii albastre incepand cu data de 13.10.2014. In 03 dec a concediat un angajat (desfiintarea postului) iar in data de 05 dec a aflat ca isi poate relua activ de colectare si de vanzare (partial in UE- vinde numai in UE, animale vii). Societarea vrea sa-l reangajeze pe cel concediat. Poate face asta in temeiul art 74 din CM (desi n-a fost vorba de concediere colectiva) ca sa se evite alt contract de munca, fisa de med muncii etc. Angajatul doreste sa se intoarca pe postul ocupat anterior concedierii si nu a depus nici un dosar ptr somaj la AJOFM.
Art. 74. [noi angajari dupa concedierea colectiva]
(1) In termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectiva are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reinfiintat in aceeasi activitate, fara examen, concurs sau perioada de proba.
(2) In situatia in care in perioada prevazuta la alin. (1) se reiau aceleasi activitati, angajatorul va transmite salariatilor care au fost concediati de pe posturile a caror activitate este reluata in aceleasi conditii de competenta profesionala o comunicare scrisa, prin care sunt informati asupra reluarii activitatii.
(3) Salariatii au la dispozitie un termen de maximum 5 zile calendaristice de la data comunicarii angajatorului, prevazuta la alin. (2), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.

Daca se poate cum declar in Revisal, reactivare nu se poate, corectie incetare?

herganiec

Re: concediere urmata imediat de reangajare?

#2 Mesaj de herganiec »

alt contract.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

comand279

#3 Mesaj de comand279 »

Atunci in decl 112 ptr luna dec, o sa apara acelasi angajat de 2 ori, e posibil? Cu incetare la data de 03 dec si reincepere la data de 12 dec.

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

da.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns