Buna ziua,
Am cateva nelamuriri legate de un pfa care are si cif pentru operatiuni intracomunitare (il operez in Saga PS).Avand in vedere ca are si ciful cu RO doar pt facturile catre Grecia, cand il inregistrez in Saga il introduc cu Cif-ul de la infiintare? Apoi, facturile emise catre Grecia sunt in euro si le incaseaza in cont de euro. Eu le incasez in saga in contul de valuta? Cand ii calculez impozitul fac atunci conversia la cursul pe care il are pe factura pentru fiecare suma in parte?O alta intrebare: pfa ul s-a infiintat anul trecut in august, are emise doar 2 facturi anul trecut care au fost incasate tocmai acum in 2015. Tot pe 2014 are cheltuieli; daca nu a incasat facturile de venit anul trecut, inseamna ca iese pe pierdere in 2014?
As mai avea o problema la un SRL, unde am introdus gresit in luna octombrie o chitanta la o factura de cheltuiala (am tva la incasare). AM depus TVAul pe decembrie, acum este modificat. Cum corectez in declaratia din ianuarie? stiu ca nu se depune rectifictiva...De asemenea, am si platit tva pt decembrie 545 lei si acum am de plata 741. Diferenta aceasta o trec in ianuarie in declaratie? (nu stiu la care rand exact).
Sper sa ma ajute cineva.
Multumesc si imi cer scuze daca unele intrebari sunt prostesti.
intrebari PFA si D300
Re: intrebari PFA si D300
Le încasați în valută și se va calcula la cursul zilei în care se încasează. Da, operarea se face la banca în valută.
La calculul impozitului veți ține seama de încasările efective nu de facturile emise.
Dacă plățile efectuate în 2014 sun în legătură cu afacerea, da, în 2014, va fi în pierdere.
Plata nu trebuia operată? Nu ați făcut plata? Sau cum? Decontul e simplu: înscrieți pe rubrică de regularizări suma respectivă, manual, în primul decont pe care îl veți depune.
La calculul impozitului veți ține seama de încasările efective nu de facturile emise.
Dacă plățile efectuate în 2014 sun în legătură cu afacerea, da, în 2014, va fi în pierdere.
Plata nu trebuia operată? Nu ați făcut plata? Sau cum? Decontul e simplu: înscrieți pe rubrică de regularizări suma respectivă, manual, în primul decont pe care îl veți depune.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc frumos pentru răspunsuri. Ştiţi cumva daca Saga opereaza automat acea problema cu eligibilitatea tva ului la încasare, daca trec 90 zile? Eu ştiu ca da, m a întrebat cineva si i am răspuns ca da. Daca trec 90 zile se calculeaza tvaul normal.p
Exigibilitatea...scuze
Nu mai există termenul de 90 de zile. De un an deja. Se colectează la încasarea efectivă, indiferent de data încasării și se deduce la plata efectivă indiferent de data plății.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc mult