Caiet declarare sold casa marcat 2015 ?
Caiet declarare sold casa marcat 2015 ?
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca stiti ceva daca a aparut iar legea cu caietul de declarare bani personali sau de inregistrare banii de casa pe care dimineata ii adaug si seara ii scot din casa de marcat.
Ce alt document trebuie intocmit la soldul de casa folosit pentru rest ? Se face decizie interna cu suma stabilita de administrator?
Banii imi apar in z-tul de casa.
Multumesc !
Va rog sa-mi spuneti daca stiti ceva daca a aparut iar legea cu caietul de declarare bani personali sau de inregistrare banii de casa pe care dimineata ii adaug si seara ii scot din casa de marcat.
Ce alt document trebuie intocmit la soldul de casa folosit pentru rest ? Se face decizie interna cu suma stabilita de administrator?
Banii imi apar in z-tul de casa.
Multumesc !
Re: Caiet declarare sold casa marcat 2015 ?
Nu există caiet de bani personali.
Banii pentru rest se marchează în casă ca o intrare de sume.
Nu se întocmesc alte documente pentru ei.
Banii pentru rest se marchează în casă ca o intrare de sume.
Nu se întocmesc alte documente pentru ei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- balteanuc692
Daca transfer din casierie in casa de marcat bani pentru rest dimineata, cum justific lipsa de bani din casierie?
Caietul de bani personali a fost introdus prin OG 47/2007 .
Are si sanctiuni art.11 al.1 b
Are si sanctiuni art.11 al.1 b
In OG 47 este prevazut doar
" la începutul fiecarei zile, în aparatele de marcat electronice fiscale soldul iniial reprezentând monedele/bancnotele divizionare necesare pentru a da restul clientului.“
Bine ca nu ne spun cum sa procedam sau ce documente trebuie folosite pentru transferul din casierie catre casa de marcat, ca iarasi ne trageau niste amenzi ...! La amenzi sunt foarte buni , dar, nu pentru toata lumea (doar cateii, adica buticarii cei mici) !!!
Stiu cel putin doua banci, unde operatorii ghiseu/casierii nici n-au auzit de acest caiet.
" la începutul fiecarei zile, în aparatele de marcat electronice fiscale soldul iniial reprezentând monedele/bancnotele divizionare necesare pentru a da restul clientului.“
Bine ca nu ne spun cum sa procedam sau ce documente trebuie folosite pentru transferul din casierie catre casa de marcat, ca iarasi ne trageau niste amenzi ...! La amenzi sunt foarte buni , dar, nu pentru toata lumea (doar cateii, adica buticarii cei mici) !!!
Stiu cel putin doua banci, unde operatorii ghiseu/casierii nici n-au auzit de acest caiet.
-
articolul respectiv nu mai este valabil :
la data 17-nov-2008 Art. 4, alin. (6), litera E. abrogat de Art. I, punctul 2. din Legea 264/2008
la data 17-nov-2008 Art. 4, alin. (6), litera E. abrogat de Art. I, punctul 2. din Legea 264/2008
@tatum, vedeți răspunsul lui georgescum166 pentru că este corect. Acel text a fost în vigoare mai puțin de 1 an. Unii de la ANAF nu au aflat că s-a abrogat și acreditează încă ideea că este în vigoare.
@balteanuc
Și ce legătură are asta cu casa de marcat. Uite ce scrie în OUG 28/1999
@balteanuc
Și ce legătură are asta cu casa de marcat. Uite ce scrie în OUG 28/1999
Ne transformăm într-o țară sufocată de hârtii pentru chestiuni simple. De ce nu ar fi de ajuns tichetul scos de casă pentru marcarea banilor ca intrare de sume sau pentru ieșire de sume? E stupid. Mă uit la țări aflate la vest de România și constat că acolo e suficient să facă mențiune pe factură că e achitată și nimeni nu are o problemă cu asta numai la noi, e nevoie de chitanță, pe care să scrie și numărul de pantofi a administratorului, telefonul contabilului și grupa sanguină a celui ce a tipărit chitanța. Dar noi reducem birocrația.să întocmească documente justificative pentru toate sumele introduse/extrase în/din sertarul casei de marcat, altele decât cele provenite din încasarea cu numerar a contravalorii bunurilor livrate cu amănuntul şi a serviciilor efectuate către populație sau cele utilizate pentru a acorda rest clientului.
- balteanuc692
Bine. Sa spunem ca vine antifraudosu` la casierie, casieria fiind in alta locatie decat casa de marcat (nu are treaba antifraudosu` cu casa de marcat) si cere registrul de casa si constata lipsa de bani in casierie, cu ce ii demonstram ca noi am luat din casierie 50 de lei si i-am dus in alta locatie la casa de marcat sa aiba vanzatorul bani de rest?
Multumesc foarte mult tomac si georgescum
Am ratat abrogarea .
Azi n-am mai fost in zona si n-am avut cum sa raspund pana acum
Am ratat abrogarea .
Azi n-am mai fost in zona si n-am avut cum sa raspund pana acum
Răzvan, la casierie da, așa este, dar eu vorbeam aici că în acest caz, la locul casei de marcat nu e nevoie de alte documente. În plus poate nici nu se predau toți banii din vânzare, poate din ei se lasă direct în sertar ceva pentru rest.
Cred că cel mai simplu era să spună că orice ban din magazin să fie marcat în casă, indiferent că e vânzare sau bani din alte surse, fie ca vânzare fie ca intrare de sume. Era mai mult decât firesc. Pentru că vorbim de case fiscalizate nu de aparate luate de pe stradă.
Cred că cel mai simplu era să spună că orice ban din magazin să fie marcat în casă, indiferent că e vânzare sau bani din alte surse, fie ca vânzare fie ca intrare de sume. Era mai mult decât firesc. Pentru că vorbim de case fiscalizate nu de aparate luate de pe stradă.
- balteanuc692
Da, trebuie neaparat sa vina cu normele cat mai repede. Dar au 240 de zile sa le publice... exact in ultima zi parca vad ca or sa apara...
si cum se marcheaza in casa ca fiind alte sume? concret,se bate ceva pe casa in alt mod decat ca vanzare de marfuri? si daca da,cum?
Din manualul de utilizare sau se întreabă la firma care face service la casa.
Marian Apetre
am descoperit,e ok
dar in cazul in care uitam sa ii si scoatem seara,ce se intampla?
dar in cazul in care uitam sa ii si scoatem seara,ce se intampla?
Ce uiti sa scoti?