interpretare mesaje de eroare in Saga

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
firicao

interpretare mesaje de eroare in Saga

#1 Mesaj de firicao »

Buna seara,

Pentru corectarea unor inregistrari in vederea intocmirii bilantului la 2014, am devalidat anumite luni din 2014.
Totusi, nu am apucat sa fac nimic inafara de devalidari, pentru ca, inainte de devalidarea lunii sep. 2014 am primit urmatoarele mesaje de eroare, unde programul Saga imi cere sa optez cu "da" sau "nu".

mesajul 1:
la contul 626 s-au depistat cheltuieli nedeductibile introduse in intrari in valoare de 139,44 lei. Inlocuim suma?

mesajul 2:
la contul 605 s-au depistat cheltuieli nedeductibile introduse in intrari in valoare de 43,40 lei. Inlocuim suma?

Momentan am optat pentru "nu" deoarece nu inteleg care ar fi consecintele inlocuirii sumelor si la ce se refera ecranul de atentionare de fapt.

Daca aveti experienta in Saga si stiti ce inseamna aceste avertizari va rog frumos sa ma ajutati.

Va multumesc mult pentru lamuriri.

balazse

Re: interpretare mesaje de eroare in Saga

#2 Mesaj de balazse »

Acele mesaje sunt pentru calculul impozitului pe profit.
Precis ca la intrari ai ales "N50" sau "I" la casuta "nedeductibil" si daca alegi "da" atunci programul va muta acea suma in coloana "nededucitibl" la calculul impozitului pe profit.
Pe viitor daca te apuci sa devalidezi perioada mari atunci mai bine este sa faci o salvare de baza de date pentru orice eventualitate.

firicao

#3 Mesaj de firicao »

Buna ziua,

Va multumesc pentru lamuriri !
Societatea este platitoare de imp pe venit. Am salvat baza de date inainte si dupa fiecare devalidare sau modificare.

Daca s-a optat pentru "I" la casuta nedeductibil din intrari, suma nu este automat procesata corespunzator de program? De ce mai apar ecranele de intrebari cu optiunile "da" sau "nu"?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Pentru că unii pot opta să deducă cheltuiala. Că e corect sau nu e o altă discuție. Așa că programul lasă libertate de alegere.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

firicao

#5 Mesaj de firicao »

am inteles...va multumesc mult !

Scrie răspuns