Probleme preluare firma

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
belibouc436

Probleme preluare firma

#1 Mesaj de belibouc436 »

Buna ziua. As dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema: cu data de 01.03.2015, am preluat o firma de la o alta persoana care a lucrat tot in Saga. Prima data cand am primit datele, dupa ce am facut instalarea, am vazut ca nu erau inchise lunile incepand cu 11.2014, cu toate ca toate declaralatiile erau la zi. Am incercat sa inchid si-mi apareau erori legate de TVA, asa ca am mai cerut o data datele, le-am primit iar, de data asta erau toate lunile inchise, dar anterior datei de 01.11.2014 nu am deloc date, cu toate ca firma este mult mai veche, si-mi apar toate inregistrarile initiale prin contul 891. Nu am istoric la clienti, furnizori, etc decat de la acel bilant de deschidere.
Am vazut toate astea abia acum cand am terminat de inregistrat datele pe martie 2015. As vrea sa ma lamuriti ce nu este bine, eu la preluare am respectat pasii din manual. Am mai preluat o firma acum 2 ani, care avea o vechime in Saga din 2005 si am toate datele in calculator, pot oricand sa listez o balanta, daca vreau din 10.2007 de exemplu.
Daca mai primesc o data datele, pot sa fac din nou preluarea fara sa pierd ce am inregistrat pe martie 2015?(am introdus foarte multe intrari si iesiri). Va multumesc mult.

herganiec

Re: Probleme preluare firma

#2 Mesaj de herganiec »

nu ati explicat cum ati facut preluarea
ati restaurat arhiva primita sau ati importat datele?

normal trebuia sa creati firma a dvs, o validati cu 0 balanta si apoi faceati restaurare arhiva primita.
atunci aveati datele toate.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

belibouc436

#3 Mesaj de belibouc436 »

Exact asa am facut, am creat firma, am validat balanta cu 0, apoi din intretinere baza de date am ales restaurare din alta locatie si am luat arhiva pe care am primit-o pe stick.
Daca trimit aceasta arhiva la firma, la Saga oare pot sa-mi spuna ce nu este in regula?

apetrem

#4 Mesaj de apetrem »

Nu are cu ce sa te ajute Saga, s-a restaurat exact salvarea care ai primit-o.
Probabil aveau erorii nerezolvate si au preferat sa faca o initializare a bazei de date, prin preluare.
Marian Apetre

belibouc436

#5 Mesaj de belibouc436 »

Adica asa mi-au dat-o, nu au salvat corect baza de date?

apetrem

#6 Mesaj de apetrem »

N-au altceva ce sa-ti dea!
Ori aia care are erori, ori aia re-initializata.
Marian Apetre

Scrie răspuns