Buna ziua!
Trebuie sa inregistrez o plata pt. impozit masini la Primarie, dar nu stiu cum sa fac pt. ca am urmatoarea situatie:
Am facut o plata prin banca in valoare de 1.169lei, insa ulterior am aflat ca aveam o bonificatie si scazand aceasta bonificatie de fapt trebuia sa platesc doar 1.110lei. Plata nu s-a mai putut anula deoarece s-a facut prin transfer bancar online si suma platita in plus s-a scazut din impozitul la un autoturism proprietate personala (sunt angajata la firma ca si director economic) deci am platit cu 59 lei mai putin impozit la masina proprie. Cum ar trebui sa inregistrez in contabilitate acesste operatii? Nu stiu nici in Saga unde ar trebui efectuate aceste operatii. As avea nevoie de ajutor. In program nu am vechime si nici in contabilitate nu am experienta.
Va multumesc frumos!
inregistrare plata impozit masini
Re: inregistrare plata impozit masini
Constituirea impozitului
635=446.............1100
plata
446=5121............1169
Nu este posibil sa compensezi plata unei persoane juridice cu taxa datorată de o persoană fizică. E imposibil așa ceva. Cei de la serviciul de impozite și taxe nu puteau opera acea compensare fără un document. Există un astfel de document? Dacă da, ce fel de document și ce scrie în el?
635=446.............1100
plata
446=5121............1169
Nu este posibil sa compensezi plata unei persoane juridice cu taxa datorată de o persoană fizică. E imposibil așa ceva. Cei de la serviciul de impozite și taxe nu puteau opera acea compensare fără un document. Există un astfel de document? Dacă da, ce fel de document și ce scrie în el?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am intrebat si nu mi-au spus ca nu au ce sa-mi dea pt. ac.compensare. De fapt eu am avut 2 plati pt. pers. juridca: una cap tractor= 1169 si cealalta remorca=64. Eu am facut plata cu suma mai mare de 1169 prin banca iar impozitul la remorca m-am gandit sa-l platesc cu numerar, cel de 64lei. Dar cand m-am dus sa platesc suma de 64lei imi spun ca de fapt aveam reducere 10% din cei 1169 si deci 117lei reducere. Asa am ajuns sa nu mai platesc cei 64 lei si inca au mai ramas 59 platiti in plus, care nu aveau cum sa mi-i restituie. Nici pt. compensarea facuta cu cei 64lei nu am nimic.
Cum adică nu aveau cum să-i restituie? Nu au auzit de CFP? Și cum și-au permis să facă o compensare a unei plăți făcută de o persoană în contul debitului altei persoane fără documente, cereri și acceptul celui care a achitat? Asta e ca și cum eu plătesc 10 lei în plus și ăia de la primărie compensează suma achitată de mine cu debitul surorii mele pe motiv că suntem din aceiași familie. Nu e doar stupid, e și ilegal.
Banuiesc ca va trebui sa trec cei 59lei la cheltuieli nedeductibile,nu?
o NC 6588=5121 ? cu 59lei
o NC 6588=5121 ? cu 59lei
Nu, de ce? Cu ce act? Problema nu e la dvs. problema e la serviciul de impozite și taxe.
Atunci poate ar trebui sa ma trec din nou pe la ei. Eu am doar obligatia de plata primita prin posta la inceputul anului su sumele datorate si inca o obligatie de plata pe care mi-a listat-o pe loc (care cuprinde sumele datorate ,reducerea acordata si totalul ce trebuie platit) cand le-am cerut un document, ceva cu ce sa justific ca am platit. Mai am confirmarea electronica pt. plata prin banca si atat. Dar banuiesc ca obligatiile de plata sunt doar cu titlu de instiintare si nimic mai mult, nu reprezinta dovada platii la zi a impozitelor pe 2015, nu?
Așa este.
Va multumesc, Sarbatori Fericite!